Не мийте лицето със сапун

след спиране на ползване на сапун за лице
Миенето на лицето със сапун не е особено благоприятно за кожата. На пръв поглед след измиването кожата изглежда почистена и освежена, но това е само временно. Измиването на лицето със сапун изсмуква мазнината, която кожата нормално съдържа. След това, за да компенсира, кожата започва да отделя по-голямо количество мазнина и няколко часа след измиване кожата става много по-мазна от нормалното. Ако сте имали и лошия късмет да попаднете на по-некачествен сапун, тогава ще получите и бонус - запушени пори на кожата на лицето. Комбинацията запушени пори и обилно омазняване може да се опише като най-неприятна, защото обикновено води до поява на пъпки.


Ами сапуните за лице?


Макар че сапуните за лице са хиляди пъти по-добро решение от ползването на обикновен сапун, много специалисти съветват, че като цяло думите лице и сапун са несъвместими. Подобно на половите органи, които не трябва да се мият със сапун, а само с топла вода и интимен гел, лицето също трябва да се пази от сапун. Алтернативи има много. Можете да използвате почистващ лосион за лице, който ще Ви даде всичко, от което се нуждаете и няма да пресуши кожата и да запуши порите. Много добро решение е също да прибегнете до някоя качествена марка влажни кърпички за лице, които обикновено имат неутрално PH и са напоени с хидратиращи лосиони. Освен това не забравяйте и факта, че при миене на косата с шампоан голяма част от сапунената вода от шампоана преминава именно през лицето и също оказва своето влияние върху кожата и отмива част от омазняването в доста голяма степен. Да не забравяме и това, че на пазара могат да се намерят куп добри решения за почистване на кожата, които са с доста натурален произход. Например едно такова средство е хумата, която има чудесни миещи свойства и ще остави кожата Ви безупречна без да е необходимо да използвате какъвто и да било сапун.


Допълнително…


Ако до сега сте използвали сапун, нищо не Ви пречи да промените навиците си. На първо време си направете една “сауна’ на лицето. Напълнете една тенджерка или друг съд с вода, сложете го да заври на котлона с 2 пакетчета чай от лайка и след това изключете котлона. Докато от ароматната отвара се издигат горещи изпарения, застанете над тенджерката на комфортно за Вас разстояние и оставете горещите изпарения да отворят порите Ви и да ги почистят в дълбочина. Това е добър начин да се борите с акнето и пъпките и да имате хубав и здрав тен. След няколко минути над тенджерата измийте лицето с хладка вода и го подсушете.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар