Кърпички за почистване на ръце

антибактериални кърпички
Влажните кърпички за почистване на ръце днес са по-популярни от когато и да било. Едва ли има жена, която да не притежава поне една опаковка от тях в дамската си чанта или пък момче, което да няма едно такова пакетче в раницата си. Хората ги ползват най-вече по време на път с автобус, влак или самолет, но не само - те влизат в употреба по много пъти всеки ден на работа, на училище, в университета или преди да си вземем обяд, както и когато искаме да хапнем по нещо докато сме на разходка в парка. Влажните почистващи кърпички за ръце са едно наистина много полезно средство, което можем да използваме винаги когато наоколо няма къде да измием ръцете си, но нека видим какво знаем за тях и какво не.


Различни ли са кърпичките за ръце от тези за почистване на лице или от влажните интимните кърпички?

Да, те са доста различни едни от други. Ако очаквате да почистите ръцете си с кърпички за почистване на лице или с интимни такива, най-вероятно малко ще Ви разочароваме, защото ще Ви кажем, че няма да почистите много. Може би ще изтриете част от видимите следи от мръсотия, но вредните и опасни микроби няма да пострадат, защото кърпичките за лице или за интимна хигиена не съдържат алкохол или спирт (тъй като това може да навреди на деликатните зони) и това ги прави непригодни за ефикасно почистване на ръце.


Всички кърпички за ръце ли са антибактериални?

По повод на това което споменахме малко по-рано, за да бъдат едни кърпички за ръце антибактериални, те трябва да съдържат спирт или алкохол, защото именно това убива микробите по кожата на ръцете и ги прави чисти. Когато купувате кърпички за ръце е препоръчително да гледате много внимателно дали продуктите, които използвате са антибактериални или просто почистващи. Има редица видове кърпички за ръце, които не унищожават бактериите, а просто освежават кожата, което няма да Ви помогне особено.


Влажните кърпички за ръце не заместват миенето на ръцете…

Добре е да знаете, че влажните кърпички, дори и тези с антибактериален ефект, не почистват повече, от колкото би могло да се почисти ако се измиете с топла вода и сапун и след това се изплакнете с обилна струя вода. Кърпичките просто могат да Ви помогнат ако се наложи да хапнете нещо, а наистина няма как и къде да измиете ръцете си и единствената алтернатива е да ядете с мръсни ръце. Тогава кърпичките със сигурност са по-добре от това да останете съвсем мръсни.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар