Как да се справим с неприятната миризма по време на цикъл?

хигиена по-време на цикъл
Неприятната миризма по време на цикъл е проблем за много жени и търсенето на решение е постоянен проблем. Никой не желае да се чувства мръсен и да усеща липса на свежест, особено когато човек знае, че полага много усилия за да поддържа добра лична хигиена. За съжаление, през тези трудни дни на месеца мисията да се поддържаме чисти е доста сложна. Нека видим как да се справим с последователност и да победим лошата миризма с постоянство и методичност:


1. Миенето.


Личната интимна хигиена е изключително важна по всяко време на месеца, но по време на месечния цикъл това е нещо, за което трябва да се отделя още по специално внимание. За да се справите с неприятната миризма трябва да се измивате там долу поне два пъти на ден с топла вода и интимен гел. Употребата на сапун може да реши проблема на момента, но след малко може да се появи дори по-силна миризма.


2. Превръзките


Тампоните или респективно дамските превръзки трябва да се сменят на всеки 4 часа. Ако не спазвате това, не само ще предизвикате неприятна миризма, но и ще увеличите опасността от възникване на инфекция. За през нощта използвайте задължително дамски превръзки за да предотвратите изтичане по време на сън.


3. Интимните кърпички


Използвайте интимни влажни кърпички за да се хигиенизирате всеки път когато ходите до тоалетната. Това ще предотврати появата на неприятна миризма още в зародиш и ще Ви накара да почувствате свежест във всеки един момент. Не използвайте кърпички за ръце или лице, а само специално създадени за целта продукти.


4. Използвайте интимен дезодорант


Това са изключително деликатни продукти, които са безвредни за чувствителната зона и не предизвикват никакво дразнене. Ползването на подобен продукт не само, че не дразни, но ще Ви остави с усещането, че сте изключително свежа и чиста през целия ден. Подобни продукти се продават както в аптеките, така и в специализираните козметични магазини. Прилагат се външно и от разстояние, но предпазват от развитието на неприятно миришещи бактерии.


5. Бельото


По време на цикъл е добре бельото да се сменя по два пъти на ден - един път след като станете и един път вечерта. Това ще предотврати появата на неприятен аромат и ще подсили усещането за свежест, като по този начин ще се подобри и вашето самочувствие през деня.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар