Къната по-безопасна ли е от боята за коса?

къна за коса
Дерматолози и професионални стилисти са единодушни в мнението, че къната е много по-безвредно решение за боядисване на косата от това да се използва боя. Въпреки това, те припомнят, че е важно да се използва 100% натурален продукт. В някои нискокачествени видове къна може да има редица добавки, които да са поставени вътре с цел да се постигне по-наситен или тъмен цвят.


А ако къната не е качествена?


Ако къната не е качествена и съдържа добавки, това може да е проблем, защото е възможно някои от съставките да предизвикат алергия и Вас или просто да реагират по нежелан начин с продукти, с които сте третирали косата си преди това.


Защо е по-безопасна от боята?


Една от основните причини, поради които къната се счита за доста по-безопасна от боята за коса е това, че тя се натрупва единствено по повърхността на косъма и не прониква в самия кортекс. Освен това, тя е един наистина натурален продукт.


А мога ли да получа същите цветове както с обикновена боя?


Може и да стане, но може и да не се получи. Чистата къна може да оцвети косата Ви тясна цветова гама, по-специално в различни нюанси на червеното. С помощта на различни билки и други добавки е възможно да се получат и някои други цветове.


По-безопасна, но по-бавно действаща…


Къната понякога се нуждае от часове за да боядиса косата Ви, за разлика от обикновената боя, което може да промени цвета Ви за много по-кратко време. Въпреки това обаче, понякога къната не дава добри резултати още от първия път и се налага да я боядисате неколкократно за да се постигне някакъв задоволителен ефект. Сред честите оплаквания, които се чуват от потребителите на къна е това, че не винаги може да се получи равномерност на цвета (което не е изключено да е и резултат от неумело използване на продукта).


И все пак добре е да имате едно на ум…


В наши дни боите за коса стават все по-качествени и безопасни за потребителите, а евентуалната вреда, която биха могли да нанесат върху косата е наистина минимална. От друга страна, къната е все по-трудно да се открие с наистина високо качество, защото все повече продукти са пълни с какви ли не химикали. Получава се така, че рисковете се изравняват и е относително кое да изберем. По тази причина, не е зле да се консултирате с опитен фризьор, така че да получите желаните резултати.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар