Как да преминем от къна на боя за коса?

къна или боя
Понякога по някаква причина се случва да не сме доволни от продуктите, с които третираме косите си. Друг път може и да сме били доволни, но просто да сме се отегчили от еднообразието, на което ни обрича използването на едно и също средство или боя за коса. Ако сте опитали да боядисвате косата си с къна може да сте получили чудесни резултати, но също така е възможно и да сте останали неудовлетворени, тъй като сте получили резултат, който по някакъв начин се различава от очаквания.


Как да постъпим ако не желаем повече да третираме косата си с къна?


При къната има едно златно правило и то гласи, че ако не сте доволни от резултата си още в началото, най-добре да не продължавате с използването на къна, защото това е продукт, който здраво се натрупва по стените на косъма и след всяко използване цветът става все по-силен. Колкото по-дълго сте използвали къна, толкова повече време ще бъде необходимо за да се избавите от цвета в случай, че не Ви е удовлетворил.


Колко време се чака преди да се боядисаме с обикновена боя?


Едва ли ще откриете боя, която да дава по-силни резултати от къната. Ако след къна се опитате да боядисате косата си, най-вероятно цветът няма да се получи. Като цяло, къната се счита за най-трайното средство за боядисване на коса, което я прави доста предпочитана за хора с бели коси. Тя гарантира, че цвета няма да падне или да се отмие. Това обаче е проблем ако желаете да преминете на боя за коса. Специалистите съветват при боядисване на косата да изчакате поне един месец след като сте я третирали с къна, и то само ако сте използвали къна да речем веднъж и не сте харесали резултата. Ако обаче сте използвали къната като средство за боядисване за дълъг период от време, тогава повечето стилисти съветват просто да се примирите и да оставите косата да израсте.


Как да действаме след еднократно боядисване с къна, при условие, че не харесваме цвета?


Мийте косата по-често за да отмиете поне част от боята. Използвайте кисело мляко за да помогне за свалянето на боята. Не използвайте временно балсам за коса за да не затвърди цвета. Специалистите съветват, ако наистина цветът е много несполучлив, няколко дни след това да използвате боя за коса, която напомня на естествения Ви цвят. Ако не се получи нищо, най-многото, което ще загубите е, че ще сте изхарчили на вятъра пари за една боя. Все пак, ако сте толкова крайно недоволни, рискът най-вероятно ще си струва. Но ние отново Ви напомняме, че резултатите най-вероятно няма да са много удовлетворителни. Къната покрива косъма и го предпазва от абсолютно всичко, а в този случай това “всичко” включва и боята за коса, която просто не може да достигне повърхността на косъма за да го оцвети.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар