Идеалните вежди за слабо и издължено лице

Хората често са недоволни от своята форма


вежди при издължено лице
на лицето и се опитват да коригират и балансират с различни средства това, с което ги е надарила природата. Сред най-честите действия е да се оформи лицето с помощта на прическа, грим и корекция на веждите. По ирония на съдбата, тези хора чиито лица са заоблени и пухкави биха дали всичко за да имат издължени и слаби лица. Интересното е, че същото важи и за онези, чиито лица са слаби и издължени. Те се опитват по всякакъв начин да създадат илюзия за по малко и овално лице. А как става това? Много по-лесно, отколкото предполагате.


Веждите са един от акцентите в човешкото лице и те имат много силно въздействие върху цялостния облик на съответния човек. Именно те са един от най-важните инструменти във Вашата трансформация ако искате да постигнете определен ефект. Така например множество проучвания показват, че хора с една и съща форма на лицето биват възприемани много различно в зависимост от това каква е формата на веждите им.


Ако лицето Ви е твърде слабо и издължено като форма, професионалните козметици и гримьори съветват да заложите на колкото се може по-прави вежди. Това създава оптическата илюзия, че лицето е по-пълно, по-широко и едновременно с това - по-късо. Ако много държите на извивките, постарайте се да са колкото се може по-деликатно присъстващи и да не привличат внимание към себе си. Освен това предпочитайте съвсем леките заоблени пред по-ъгловатите извивки. Добре е ако няма начин да се откажете от извивките, то поне да ги изтеглите към отдалечените краища на веждите, тоест към слепоочията. Препоръчително е също така веждите да продължават извън края на очите. Това ще отдели на очите по-голяма част от общата площ на лицето и ще заглуши усещането за прекалено издължено лице.


Има и други хитрости, които да допренесат за още по-добър ефект. Така например можете освен за веждите да се погрижите и за бретона. Ако пуснете бретон, който да покрие част от лицето, тогава то ще изглежда още по късо и добре оформено. Можете да включите и различни решения с цвета на косата, прическата и други подобни, които работят добре във Вашия случай.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар