Дамската риза

дамски ризи
Всяка съвременна мадама трябва да има поне една красива и стилна дамска риза в гардероба си. Освен, че ризата е класическа дреха, тя е много елегантна и придава класа на всяка визия. Но все пак има някои правила за това как да се съчетава с останалите дрехи, което до голяма степен зависи от нейната кройка.

В тази статия ще ви дадем няколко идеи за актуалните през този сезон дамски ризи.

Ако материята на ризата е по- плътна, а кройката й е вталена, тогава най- добре се съчетава с дънки или панаталон. Може да я носите както прибрана в панталона, така и над него. Този стил освен, че е много подходящ за ежедневието, е и актуален. Към него приспада и деним ризата.

Ако ризата е с издължена кройка, можете да я носите на клин или ластичен панталон. Най- ефектно се съчетава с клин мокър ефект, вталени или три/ четвърти къси панталонки. На такава кройка стои чудесно коланът като аксесоар. Той може да е ластичен, с който ще можете да подчертаете талията си. Ако наберете ризата леко над колана, ще получите естествен и непринуден вид.

За по- официални събития може да украсите ризата си с тънко верижно коланче с малки висулки. Ако искате да излъчвате романтика и нежност, може да закачите брошка или цвете на ревера.

За най- официалните случаи едни от най- подходящите дамски ризи са ефирните с много къдрици, жабо, с орнаменти, дантели и бродерии. Ако ви предстои събитие, на което строго официалното облекло е задължително, заложете на семпла изчистена едноцветна риза, която може да съчетаете с широк около талията колан с панделка. За перфектно допълнение изберете вталена дамска пола или разкроен модерен панталон.

Дамската риза е дреха, която може да се носи както при по- специални случаи, така и в ежедневието. В зависимост от модела можете да я носите разкопчана в съчетание с подходяща тениска.

Вижте повече на: kapere.com
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар