Черни вежди и руса коса - завръща ли се тази тенденция от миналото?

светла коса тъмни вежди
Напоследък все повече списания показват известни знаменитости, които са решили да шокират репортерите с яркото несъответствие между цвета на косата и веждите. Обикновено това е нещо, което козметиците описват като липса на вкус, защото колкото повече веждите и косата се доближават като нюанс, толкова по-естествена изглежда цялостната визия. И ако това в повечето случаи е много хубаво, то има известни знаменитости, които всъщност искат да се откроят.


Действително, ако се направи правилно, контрастът между веждите и косата може да изглежда доста секси. В момента има една тенденция, според която веждите не се възприемат толкова като част от човешкото тяло, колкото като аксесоар, който “носим” на лицето си. И както можем да носим черна рокля и бяло сако, така можем да си позволим да “носим” руса коса и черни вежди - нали се сещате? Точно както някога Мерилин Монро накара милиони почитатели просто да полудеят по нея.


А защо този контраст се счита за секси? Точно тук става интересно. Според специалистите в областта на гримирането, съвпадащите цветове може и да изглеждат естетически добре и хармонично, но контрастът както е при светлата коса и тъмните вежди се възприема за секси, защото е дързък, рязък и създава усещане за непокорна и будна натура.


Много известни гримьори допълват, че всъщност контраста привлича акцента към очите и прави погледа открояващ се, но подчертават, че и тук си има правила за това как да се направи правилно за да не изглеждате все едно сте купили случайно първата кутия с поя за коса от крайъгълния магазин без да погледнете какъв цвят е. Важно е да се покаже, че веждите са много поддържани за да се долови грижата за външния вид и идеята за контраста, а не да с получи ефект на занемареност.


Много гримьори обаче подчертават и че този вид може да се получи и без да се прибягва до абсолютната крайност като черни вежди и бяло руса коса. Това може да се получи и с фини кафеви вежди с по-тъмен нюанс и русолява коса например. Важна в случая е именно идеята.


А ако искате да заложите на сигурното, то просто потъмнете веждите с молив до толкова, че да видите кое Ви стои добре и кой нюанс искате да постигнете. Ако все още искате да имате този цвят, тогава бихте могли дори да ги боядисате.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар