Защо не бива да се лишаваме от качествени маски за лице

маски за лице

Как да превърнем подхранването на лицето в приятна спа процедура?

Едва ли има жена, която да не е ползвала различни маски за лице и ако на даден етап е спряла да си подарява това удоволствие, то със сигурност не се дължи на нейната неудовлетвореност от процедурата, а на невъзможността да посвети малко време на себе си.

Кои са най-добрите маски?

Определено можем да кажем, че най-добрите маски за лице са тези, които правят кожата ни гладка, нежна и сияйна, независимо дали ползваме готов продукт или сме си забъркали свое творение от наличното в хладилника.

Всяка маска може да повлияе добре на кожата ако е подбрана, според типа кожа и нейните особености и най-вече ако са спазени някои прости, но изключително важни правила, преди, по време и след нейното нанасяне.

Важни правила при употребата на маски за лице:

На първо място, за да има ефект от употребата на маска, кожата трябва да бъде правилно подготвена. Това включва щателно почистване, като е добре да се направи и парна баня, която да отвори порите и да подпомогне усвояването на полезните съставки.

Изключително важно е маската да не бъде нито прекалено гореща, нито твърде студена, защото в единия случай ще изгорите кожата, а в другия ще свиете порите и хранителните вещества няма да могат да проникнат в кожата.

Маската трябва да бъде с телесна температура и с кремообразна консистенция, за да може лесно да се нанесе и да се задържи на лицето. Нанасянето е добре да става с четка, освен ако не ползвате готов продукт с фабричен апликатор, като избягвате да покривате клепачите и зоната около очите - тях е редно да третирате отделно, с подходящ продукт.

Докато изчаквате маската да попие е добре да се отдадете на пълен релакс, като се отпуснете и забравите стреса и житейските грижи. По този начин ще отпуснете не само лицевите мускули, но и психиката, а това винаги е добра рецепта за свеж, младежки вид.

Напълнете си вана с ароматни соли, пуснете си лека отпускаща музика и си подарете незабравима спа терапия, която задължително ще Ви направи красиви, който и вид маски за лице да решите да използвате.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар