Методи за почистване на лице

почистване на лице

Колко и защо е важно?

Почистването на лице е обширно понятие, включващо много и различни по вид манипулации, като някои от тях можем да получим, под формата на професионална услуга, извършена в козметичен салон, а други да извършим сами, използвайки подходящите продукти и съответни познания.

Дълбоко почистване на кожата на лицето:

Дълбоко почистване на лице, което ще подобри значително вида на кожата ни в дългосрочен план можем да направим в салон за красота, доверявайки се на опитен специалист и наличната апаратура. То, обикновено включва излющване, премахващо повърхностния слой кожа, заедно с излишния себум, запушващ порите.

Микродермабразиото е механичен начин да се извърши дълбок пилинг на кожата на лицето, какъвто не можем да постигнем в домашни условия с наличните козметични уреди и продукти. Той най-често се прилага върху старееща и пигментирана, както и върху, страдаща от акне кожа.

Дълбоко почистване се постига и чрез химически пилинг, посредством химикали, които изгарят повърхностния кожен слой, а също и чрез специални козметични уреди, проникващи в дълбочина.

Този тип почистване има изключително положителен ефект, тъй като разкрива нов слой, по-млада и сияйна кожа. След почистване на лицето, чрез излющване на горния слой е важно да се предпази кожата от преките слънчеви лъчи, за да се избегне образуването на нови пигментни петна.

Рутинно почистване на лицето:

Рутинното почистване на лицето включва както ежедневното отстраняване на грима, така и употребата на специални продукти, целящи да премахнат всички външни и, образувани от самата кожа замърсявания.

Рутинното почистване може да бъде извършвано ежедневно, като под него разбираме измиване с подходящ продукт, съобразен с вида кожа и допълнително почистване с мляко, лосион или тоник, до пълното премахване на себума и мръсотията.

По-задълбочено почистване може да се прави веднъж седмично, под формата на маска или домашен пилинг, извършен чрез втриване в кожата на различен по структура и вид абразив. Всеки от тези методи има за цел да помогне на кожата да бъде красива и е изключително важно да използваме поне един от тях.

Нашата кожа е жив организъм, който се нуждае от храна, вода и въздух – също като нас и, за да може да ги получи е важно порите, през които те ще проникнат да бъдат чисти, което значи да не пренебрегваме почистването на лицето.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар