Крем за лице 30+ на границата между младата и застаряваща кожа

крем за лице 30+

Защо е важно да ползваме крем на 30 години?

Кожата на лицето на 30 годишните жени, все още изглежда млада и свежа, тенът е равномерен и бистър и ако нещо намеква за отиващата си младост, това са предимно фините бръчки в зоната около очите. На тази възраст е настъпил моментът, в който, ако досега не сме го правили, то вече трябва да започнем да използваме крем за лице и то не какъв да е, а крем за лице 30+ или да използваме алтернативни методи за успокояване на сухата кожа като процедурата парафинова терапия.

Защо трябва да започнем да използваме крем за лице на 30 години?

На тази възраст започва да намалява собственото производство на Колаген и Еластин и ако искаме да избегнем образуването на преждевременни бръчки, трябва да ги внесем отвън, посредством подходящите козметични продукти.

На 30 всяко слънчево изгаряне се отразява на кожата с неприятни пигментни петна и отново – задължителните бръчки, затова е важно да не напускаме дома си, без да сме нанесли дневен крем на лицето, тъй като предимството на продуктите 30+ е, че всички те имат слънцезащитен фактор поне 15-20SPF, като за дамите с по-светла и деликатна кожа е добре процентът да бъде дори по-висок.

Как да открием правилния продукт?

Кремът за лице не бива да се избира самоволно. Той трябва да е съобразен с типа кожа и нейните специфични проблеми, ако има такива. Днес всяка престижна козметична компания е разработила специални кремове за различните типове кожа и дерматологични проблеми, като най-популярните видове сред тях са предназначени за:

· Суха и склонна към стареене кожа - с дълбоко овлажняващо и регенериращо действие;

· Нормална към суха – с леко хидратиращ ефект;

· Смесена кожа – съдържащи добре балансирани компоненти;

· Мазна и склонна към акне и комедони – съдържащи почистваща порите, неомазняваща формула;

· Склонна към зачервяване и раздразнение – обогатени с Цинк, Магнезий и други важни за кожата микроелементи.

В търсене на правилния крем за лице 30+ е важно да познавате своята кожа, а в случай, че не сте сигурни какъв тип е тя е най-удачно да се консултирате с дерматолог, който да Ви тества и препоръча продукт, с чиято помощ да запазите младостта и красотата на лицето си възможно най-дълго време.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар