Защо е важно да използваме слънцезащитен крем

слънцезащитен крем

Кои грешки допускаме най-често?

Малигненият меланом е един от най-опасните и смъртоносни видове рак. Той поразява кожата, като постепенно и за кратко време превзема целия организъм. Колко добре сме запознати с опасностите, на които подлагаме живота си, в стремежа да придобием онзи очарователен бронзов загар? И редно ли е, след като имаме възможност да се предпазим, да пренебрегваме здравето си, за сметка на един временен козметичен ефект?

За щастие, все повече хора разбират нуждата от употреба на слънцезащитен крем и задължително купуват поне един флакон, отправяйки се на почивка. Дали, обаче това е достатъчна мярка, ако не ползваме правилния продукт или не го правим по правилата?

Кой е най-добрият продукт за защита на кожата?

Различните типове кожа се нуждаят от различна степен на защита и не случайно кремовете, предпазващи от вредните UVA/UVB лъчи са с различен SPF (Sun Protection Factor) индекс. Едва ли е нужно да поясняваме, че колкото е по-голяма цифрата, стояща срещу абревиатурата SPF, толкова е по-голяма степента на защита, но това, което е наистина важно да се знае е: коя цифра е наложително да използвате именно Вие?

Хората със светла кожа, естествено са по-склонни към изгаряне и би трябвало да ползват слънцезащитни продукти, с колкото се може по-висока степен на защита. Освен индекса е важен и вида на самия продукт и тук е добре да се знае, че не всеки крем, олио или спрей дава, обещаната на опаковката защита.

Избирайки слънцезащитен продукт не бива да се скъпим, а да изберем този, който е наистина качествен и ще ни защити максимално и това важи в най-голяма степен, когато купуваме продукти против слънце за малки деца, защото тяхната деликатна кожа изисква най-сигурната защита.

Грешки, които допускаме при употребата на слънцезащитни продукти:

Това, че сме закупили слънцезащитен крем, съвсем не значи, че вече сме защитени, защото неправилната му употреба, прави покупката безпредметна. Винаги нанасяйте крема против слънце, още преди да излезете на открито, а не когато вече сте на плажа, поплували сте и сте постояли под жарките лъчи.

Кожата сигнализира, чрез болка, когато вече е късно за защита, а болката е сигнал, че сте причинили непоправима вреда на своята кожа. След всяко излизане от водата нанасяйте нов слой от продукта, дори производителят да обещава, че той е водоустойчив. Нанасяйте плътен слой и не пропускайте нито една част от тялото, която е изложена на преките слънчеви лъчи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар