Задължително ли е да използваме основа за грим

основа за грим

Как да изберем и нанесем правилния продукт?

Основата за грим изпълнява няколко функции и всяка от тях има за цел да подобри вида на лицето ни, да направи грима ни по-дълготраен и да ни накара да изглеждаме по-красиви. Задължително ли е, обаче да използваме основа за грим?

Модните тенденции в гримирането налагат употребата на все по-нови и съвършени продукти, които понякога ни карат да си зададем въпроса: Това наистина ли ми е необходимо? В някои случаи отговорът е ‘’Не’’, но в други, какъвто е случаят с основата за грим, отговорът е твърдо ‘’Да’’.

Защо е важна основата за грим?

На първо място, защото, благодарение на нея гримът ни ще издържи по-дълго и няма да се налага периодично да тичаме до тоалетната, за да нанесем нов слой пудра или фон дьо тен. Не по-маловажна е способността на основата да прикрива несъвършенствата, които понякога дори продукт с добро покритие не може да прикрие. Това важи в голяма степен за белези от акне или при по-тъмни пигментации по кожата.

Основата, също така изпълнява функцията на крем за лице, което ще Ви спести необходимостта да нанасяте такъв, преди да пристъпите към гримирането. Добрите марки предлагат продукти, подходящи за различните типове кожа, като повечето от тях имат и висок слънцезащитен фактор, което е изключително важно за предпазване на кожата от преждевременно стареене.

Как да изберем и ползваме основа за грим?

Заложете на престижна марка, независимо от по-високата цена, защото основата ще намали нуждата от употреба на големи количества фон дьо тен, ВВ или СС крем и пудра, а това ще Ви спести средства в дългосрочен план, така че инвестицията си заслужава.

Изберете вида, според типа на своята кожа, като е добре да знаете, че годините също имат значение при избор на основа за грим. Някои марки включват в състава на своите продукти допълнителни хидратиращи вещества, както и компоненти, изпълняващи ролята на филър за по-дълбоките линии и бръчки.

Нанасянето на основата става върху чиста и тонизирана кожа, като в никакъв случай не бива да пропускате шията и деколтето, дори и да не поставяте грим върху тях. Както казахме основата изпълнява функцията на крем, който ще хидратира нежната кожа и ще я предпази от вредните слънчеви лъчи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар