Мъжът се нуждае от своя собствена – мъжка козметика

мъжка козметика

Без кои козметични продукти не може съвременният мъж?

Отдавна е останало в миналото схващането, че мъжете не се нуждаят от козметични продукти, а само от крем за бръснене и бръснач. Съвременният мъж държи не по-малко от жената да изглежда добре и това, съвсем не важи само за метросексуалния мъж.

Съвременната мъжка козметика се появява постепенно, именно, поради нежеланието на истинските мъжкари да си признаят, че се грижат за своята външност. Първоначално много от, познатите днес продукти за мъже са били само допълнителен компонент от крема ‘’за’’ или ‘’след’’ бръснене и постепенно са станали самостоятелни козметични продукти.

Днес много мъже държат да запазят младостта на своята кожа и ползват подмладяващи кремове, серуми и дори почистващи лосиони. Някои не могат да излязат в студеното и ветровито време без балсам за устни в джоба, а трети не се срамуват да признаят, че ползват фон дьо тен и топ лак за нокти.

Без кои козметични продукти не може модерният мъж?

Ако за дядовците и бащите ни е било немислимо да се грижат за кожата си, то днес са много малко мъжете, които не използват крем за лице, серум за чувствителна кожа и рол он дезодорант против изпотяване. Тези, които са го правили в миналото е трябвало да прибягват тайно до козметиката на жените си, но в наши дни има специални мъжки серии, които правят употребата на козметика въпрос на престиж.

Съвременният мъж не може без душ гел, специален мъжки шампоан (често с противопърхотно действие), добра пяна за бръснене и задължително афтършейв балсам или одеколон. Дезодорантът против изпотяване има по-скоро социална функция, отколкото разкрасяваща, защото отдавна е остаряло схващането, че истинският мъж мирише на пот.

Модерният мъж използва стилизиращи продукти за коса. Той не се срамува да признае, че дори ходи на козметик и маникюр. Около него винаги ухае приятно, защото мъжът ползва скъпи парфюми, а докосването му е невероятно нежно, понеже кремът за ръце се използва по предназначение.

Днес козметичните гиганти са мобилизирали сили в производството на все по-качествена козметика за мъже, която да отговори на тяхната нужда да изглеждат и се чувстват добре, защото светът е издигнал красотата в култ, а мъжете не желаят да бъдат единствено и само поклонници.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар