Трябва ли младите хора под 25 години да полагат грижи за кожата си?

почистване на лицето
Полагането на грижи за кожата е процес, който трябва да започне от ранна възраст. Още през годините на пубертета родителите трябва да приучат своя тинейджър да се грижи за лицето си, защото така ще се изгради един хубав навик, който по-късно просто ще трябва да бъде поддържан. Грижата за кожата на лицето е като грижата за зъбите. Това е въпрос на добро здраве, а не просто естетическо решение.


Какви грижи трябва да се полагат за кожата на един млад човек?


На първо място, кожата на всеки човек, без значение дали мъж или жена, дали млад или стар, има нужда от добра и надеждна защита от слънчевите лъчи. Тази защита е важна дори и за децата. Ако отивате на плаж през лятната почивка с дете на 7 години например, Вие трябва да поемете отговорността и да се погрижите за кожата му, защото вредата от слънцето остава скрита. Ултравиолетовите лъчи могат да нанесат непоправими щети на структурата на кожата и на нейното ДНК, което да се отрази на детето след години когато то порасне. За да се подсигури надеждна защита, най-добре е да се използва слънцезащитен крем с висок фактор. Това е важно не само на плажа, но и когато детето играе на вън на слънце.


Важно е почистването на кожата


Почистването на кожата е много важен навик, който всеки трябва да придобие, но особено внимание трябва да се обърне на тази процедура от тинейджърите. При тях проблемите с кожата, пъпките и акнето са доста обичайно явление, така че няма нищо нередно в това човек да почиства лицето си с подходящите почистващи продукти. Могат да се използват различни типове лосиони, почистващи кърпички и какво ли още не, но е важно да се знае, че сапунът трябва да се избягва, защото именно той е един от големите причинители на акне по кожата. Ползването на сапун на лицето може да причини запушване на порите, а от там и пъпки. Сапуните за лице причиняват по-малко проблеми, но е най-добре човек да се откаже като цяло от ползването на сапун и да заложи на други по-щадящи почистващи продукти (почистващи млека, лосиони, кърпички и разбира се - вода).


Да не забравяме и защитата


През зимата когато температурите падат до опасно ниски стойности не е зле да се използва балсам за устни с естествени съставки, който да осигури запазване нужната хидратация на кожата. Ако през зимата от студеното време и през лятото от слънцето и морската вода кожата се дехидратира и стане видимо суха, трябва да се консултирате с дерматолог, козметик или в най-близката аптека и да поискате да Ви препоръчат щадящи хидратиращи продукти, които са предназначени за млада кожа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар