Не излизайте без балсам за устни през зимата!

Балсамът се грижи за устните
Дерматолозите често спорят по важни за нас въпроси и мненията понякога се разминават много драстично когато става въпрос за грижи за кожата. В едно обаче повечето са единодушни. Те съветват, че не бива да излизаме без балсам за устни през студените зимни дни на вън, защото това може да увреди кожата.


Защо устните са уязвими?

Кожата на устните е много тънка, нежна и деликатна. Тя е доста често леко влажна, което още повече увеличава нейната чувствителност. Студа реагира с влажната кожа, изсушава я болезнено и особено ако на вън има силен вятър устните могат да се напукат. В по-неприятна ситуация може дори да се стигне до болезнено кървене и усещане за щипене при ядене на солена храна например.


Защо да използваме балсам за устни?

Балсамът за устни е един много полезен за нашето здраве продукт, особено през зимните месеци, когато температурите падат под нулата. За разлика от повечето козметични средства, неговата функция не е толкова да ни разкраси, колкото да се погрижи за нежната кожа на устните, макар че не може да му се отрече и това, че допринася устните да бъдат по-плътни, сочни и привлекателни. Гланцът обикновено е безцветен и понякога може да има приятен плодов аромат, но това не е задължително.


Как действа балсамът за устни?

Той създава един много тънък, но ефикасен слой върху кожата. Обикновено съдържа различни масла и витамин Е. Възможно е да съдържа восък, глицерин или други съставки, които да попречат на влагата да напусне кожата в студеното и сурово време.


Избирайте внимателно!

Важно е да обърнете внимание на това какви съставки има във Вашия балсам за устни. Понякога се налага да поставяме балсам час по час, а устните доста често се облизват и част от този продукт попада в нашето тяло. За това е важно да избирате по-чисти и натурално издържани продукти, които да не навредят по никакъв начин на Вашето здраве.


Изборът да използваме балсам за устни е изцяло в нашите ръце и защо да не го направим когато в това няма нищо вредно и неправилно, особено като се има предвид, че повечето продукти така или иначе вече използват безвредни съставки? Все пак четете внимателно какво пише на продукта и избягвайте най-евтините и обикновени балсами, защото от тях може да има повече вреда, отколкото полза.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар