Късно ли е да започнем да се грижим за кожата си след 60 годишна възраст?

грижа за кожата след 60
Грижата за кожата трябва да се започне още от ранна възраст и постепенно с течение на живота човек трябва да съобрази своите лични нужди с възрастта на която се намира и да направи подходящия избор от продукти, с които да си подсигури по-млада и свежа кожа след време. Много хора казват, че козметичните продукти не дават резултат, но това не е вярно. Те дават резултат, но друг е въпроса дали сте избрали подходящите продукти и какво всъщност очаквате да постигнете. Ако си мислите, че на 60 ще откажат да Ви продадат алкохол в магазина защото ще Ви помислят за тинейджърка, може би наистина това няма как да се случи. Но ако искате да върнете стрелката с 5 или 10 години и да имате добър и дори много добър външен вид за годините си, тогава може да останете много доволни.


Много хора не започват да се грижат за кожата си, защото считат, че след като са минали определена възраст и до сега не са започнали, то няма смисъл да го правят. Но ето Ви новина - смисъл винаги има, дори и ако сте прехвърлили 60-те и до сега никога не сте полагали грижи за кожата си. Разбира се, ефектът може и да е по-малък от този, който би могъл да се получи ако сте полагали грижи за лицето си цял живот, но резултат ще има. Както се казва, по-добре късно, отколкото никога.


Какви продукти да използваме?

Ако сте прехвърлили 60 години и до сега не сте ползвали козметични средства, най-вероятно ползването на серум за лице доста ще Ви изненада. Кожата на човек в тази възраст, който до сега не е полагал грижи за лицето си жадно ще попие този доста силен козметичен продукт. Серумите за зряла кожа, които са създадени за хора над 55 години, са много силни. Има специални продукти, които са предназначени за силно изтощена кожа. Между отделните периоди на ползване на серума можете да си правите почивки, което ще помогне наситената на вещества кожа да почувства отново нужда от този продукт.

За кожата около очите можете да прибегнете до ползването на околоочен контур, който има лифтинг ефект.

Добре е да започнете да използвате хидратиращи продукти според нуждите си. Ако имате суха кожа можете да използвате нормални хидратиращи кремове, а ако лицето ви се омазнява повече, тогава можете да си купите някой от продуктите, които регулират мастната секреция.

В ежедневието можете да започнете да използвате крем против бръчки (дневен и нощен или само един от тях).

Проучете и възможностите на така наречените bb кремове, които наистина вършат чудеса, стягайки кожата и правейки я да изглежда по-млада и сияйна.

Ако пък имате твърде изтощен и състарен вид с бледа кожа, лек бронзант може да Ви помогне доста. Така че, не се отчайвайте - никога не е твърде късно за малко подмладяване!
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар