Сенки за очи

сенки за очи
Сенките за очи са онази част от декоративния грим, която се поставя най-трудно. Именно при поставянето на сенките могат да се видят най-много грешки и точно тази част от грима най-често издава аматьорското гримиране. Неопитните момичета и дори по-зрели жени често поставят сенките неправилно, допускат грешки в нанасянето и в избора на цветове.


Каква е целта на сенките за очи?


Целта на сенките за очи е да поставят акцент върху очите, да направят погледа по-изразителен и да създадат по-свеж, привлекателен и магнетичен младежки вид. Много често изборът на определен цвят сенки може да създаде илюзия за цвета на очите. Така например ако жена с черна коса и черни очи постави на очите си сенси със син, зелен или виолетов цвят това може да създаде усещане за светли очи и обратното - ако руса и светлоока жена постави сенки в топли кафяви и лешникови нюанси, тя може да остави впечатлението за кафяви очи. Причината е, че сме устроени да възприемаме всички цветове в зоната на очите така, сякаш това е техния цвят.


Всички цветове ли са подходящи за всяко събитие?


Ако излизате с приятели или организирате някакво събитие, чиято цел е забавление, наистина е възможно да се спрете на всички цветове, които са Ви по сърце. Ако обаче трябва да присъствате на делова вечеря или бизнес среща, добре е да се въздържате от пъстротата и да заложите на по-естествените и меки тонове сенки, за предпочитане в спектъра на кафявото, черното или сивото.


Сенките според възрастта…


Сенките са деликатна част от грима. Те лесно могат да създадат впечатление за възрастта на една жена. Така например по-тежкият грим с твърде много сенки лесно може да създаде впечатление, че едно момиче на 20 е 35 годишна жена, както и лесно може да направи 40 годишна жена да изглежда с 10 - 15 години по-млада и с визия на фотомодел.


Различните видове сенки…


Някои сенки имат консистенция на пудра, а други се нанасят като крем. Ако сте по-неопитни в гримирането ще Ви бъде по-лесно ако заложите на първите, защото при кремообразните можете да оплескате нещата доста здраво.


Нанасяйте със стил…


Може би най-стилният и впечатляващ начин за нанасяне на сенки е да създадете ефекта на опушения грим, при който се създава загадъчност на погледа. В този грим има нещо много магнетично и може да направи дори и по-незабележими дами хит на всяко едно място. Тук основното е начинът, по който ще изрисувате грима. Изисква се много сръчност и усет, но повярвайте - ефектът е 100%!
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар