Как работят кремовете против бръчки?

как работи кремът против бръчки
Кремовете против бръчки са най-добрият приятел на хубавата кожа. Ефектът от тези козметични продукти е безспорен, особено когато човек прояви постоянство и изгради добри навици в използването на правилната козметика. Но знаете ли наистина как действат кремовете против бръчки? Какво всъщност се крие зад успеха на тези така обичани от всички жени и от все повече мъже продукти?


Колаген


Една от съставките, които се съдържат в кремовете против бръчки е колаген. По принцип колаген се произвежда от човешкото тяло и се съдържа във всички съединителни тъкани, като най-голяма е концентрацията в кожата на човека, но след определена възраст производството на това вещество значително намалява. За да се компенсира това има различни начини. Един от тях е чрез храната. Тук нямаме предвид, че ще си набавите колаген с храната, а просто, че някои хранителни продукти спомагат и стимулират неговото образуване. Така например не малко хранителни продукти подпомагат производството на колаген Друг начин е да нанасяте редовно крем с колаген. Клетките ще попият необходимото им количество и така кожата ще получи достатъчно колаген, който с годините става все по-трудно да си набави сама. Когато не се използва под формата на крем, колагенът се инжектира много внимателно в кожата, което Ви осигурява известен период на спокойствие, че кожата Ви ще бъде млада свежа и еластична.


Хиалуронова киселина


Втората тайна на кремовете против бръчки се нарича хиалуронова киселина. Когато върху кожата се нанесе крем, който съдържа хиалуронова киселина, кожата поема това вещество в дълбочина, което помага на кожата да диша по-добре и да стане по-податлива на хидратация. Захранената с влага и кислород кожа изглежда млада и свежа. Това вещество е всъщност и най-голямата тайна на околоочните контури и рол он стикчета с лифтинг ефект. Както е известно, с годините при нормалното стареене на кожата тя започва да задържа все по-малко вода и започва да се дехидратира. Хиалуроновата киселина пресича този процес.


Други:


Кремовете за лице често съдържат екстракти от различни растения, витамини (например витамин С), както и някои екстракти от пчелни продукти. Разбира се, това не изчерпва цялото съдържание на кремовете против бръчки, но все пак можете да добиете известна представа за това как работят те. А за да получите наистина много добър ефект, най-добре съчетайте козметиката с други грижа за кожата, например защита от слънцето, редовна хидратация, масаж на кожата, здравословно хранене и движение на свеж въздух.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар