С какво нощния крем превъзхожда дневния?


подхранващ нощен крем
Както знаете, почти всеки тип крем за лице притежава по две съвсем различни една от друга разновидности - дневна и нощна. Дневните серии за лице обикновено са описвани като по-добри, защото освен всичко останало защитават кожата от вредните радикали, от ултравиолетовите лъчи, от замърсители и много други подобни. Това обаче, че дневните кремове превъзхождат нощните е просто мит и не отговаря на истината, защото това, от което кожата се нуждае нощем, не е същото като онова, от което се нуждае денем и обратното. По тази причина тук сме Ви приготвили кратко описание на основните свойства, с които нощния крем превъзхожда дневния, защото е време да погледнем нещата обективно и да защитим един продукт, който не само не е по-лош, а понякога е и дори по-добър..


Нощният крем е “по-тежък” от дневния


Действително, нощните кремове за лице са по-мазни и тежки като консистенция. Именно по тази причина, те попиват в кожата значително по-бавно от продуктите, които са предназначени за ползване през деня. Това по-бавно попиване може и да е недостатък през деня. През нощта обаче е голямо предимство, защото докато спим кожата на лицето е много по-склонна да попива и се нуждае от продукт, който е по-силен и по-наситен на подхранващи съставки. През нощта кожата може да абсорбира много по-силни и мазни кремове, отколкото би могла през деня, но го прави по-бавно, защото както знаете докато спим процесите в тялото се забавят. От друга страна обаче, докато спите има предостатъчно време за тези съставки да се абсорбират (най-често разполагаме с около 8 часа за целта).


Нощният крем е по-подхранващ от дневния


През нощта кожата, както и цялото тяло на човека, се възстановява и ревитализира. Точно по тази причина нощните кремове за лице са много по-богати на различни витамини, минерали и масла. В допълнение, нощните кремове са богати на колаген и силно хидратиращи съставки. Няма да е грешно ако направим едно кратко обобщение, че дневните кремове по-скоро са концентрирани в това да освежат и предпазят кожата от въздействието на околната среда, докато нощните са по-скоро концентрирани в това да подхранят кожата наистина добре и в дълбочина. И ако дневния крем цели да стегне кожата и да и придаде по-хубав външен вид, то нощният продукт се цели в това да “нахрани” кожата с всичко, от което тя се нуждае.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар