Кремове за мазна кожа

грижи за мазната кожа
Мнозина избягват използването на крем, защото имат проблеми с прекомерно омазняване на кожата. Това може да е просто в резултат от по-топло и влажно време, както и в резултат от специфични хранителни навици, наследственост или дори здравословен проблем в някои по-редки случаи. При всички положения обаче трябва да знаете, че не е необходимо да избягвате кремовете за лице. Тъкмо обратното - повечето производители създават различни кремове според целта, като подчертават, че един от продуктите им е за хора със суха кожа, а друг - за хора с мазна кожа.


Всъщност, когато посетите козметичния магазин следващия път или когато разглеждате някой сайт за козметика, обърнете внимание на това, че на не малко кремове пише “създаден за хора с мазна кожа”. Не са малко тези, които имат този проблем, така че козметичните компании са помислили и за това. Като цяло между степента на омазняване на кожата и нейното младежко излъчване има малко общо и това е, че обикновено по-сухата кожа е по-податлива на вредни външни влияния, което я прави по-чувствителна. По-мазната кожа винаги би била за предпочитане. Ако обаче това омазняване е прекалено, то може да предизвика дори раздразнения и зачервявания.


Ето защо редица кремове, било то ревитализиращи, или хидратиращи, или пък известните напоследък bb кремове, или пък продуктите против бръчки, против кожни проблеми, дневни, нощни и така нататък, съдържат определени съставки, които са добавени специално за да се регулира дейността на мастните жлези в кожата до желаното ниво. Характерно за много продукти, които са предназначени за хора с мазна кожа е, че те не съдържат никаква мазнина, а единствено неутрални балансиращи съставки, които целят да матират кожата, да намалят отделянето на мазнина, да притъпят излишния блясък и да доставят едновременно с това на кожата всичко, което и е необходимо за да бъде тя здрава, свежа и хидратирана. Всъщност именно тук е мястото да споменем, че свързването на продуктите за лице с мазнина е грешно, защото има много воднисти и немазни кремове с бързо попиваща и освежаваща текстура. Ако това Ви изненадва, помислете за серумите за лице и за околоочните ролони - нима те омазняват? Истината е, че свързването между мазнина и влага е грешно, защото не винаги мазната кожа е хидратирана.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар