Защо е необходим дневния крем?

дневен крем за здрава кожа
Дневният крем за лице е продукт, който всяка жена, особено над 30 годишна възраст, трябва да притежава на тоалетното си шкафче. И не само - трябва да си изгради навика да го използва всеки ден.

Експертите в грижата за кожата са единодушни - за да запазите младостта и добрия външен вид трябва да се погрижите за кожата си преди тя да е остаряла. С други думи, ако очаквате кожата ви да се съсипе и чак след това да се опитвате да я съживите и освежите, тогава малко сте закъснели.


Но защо да използваме дневен крем и не е ли възможно нощният крем да свърши същата работа?

Казано на кратко - не. Единственото общо между дневния крем и нощния крем е, че и двата продукта имат за цел да направят кожата Ви по-хубава. Но това не бива да Ви успокоява. Не забравяйте, че нуждите на Вашата кожа, а и личните Ви потребности също, са доста различни в зависимост от това дали е ден или нощ.

Нуждата от ползване на дневен крем през деня произлиза от различни причини, а една от тях е, че в дневния крем има свойството да защитава кожата от ултравиолетовите лъчи. Това е важна превантивна мярка, защото именно слънцето уврежда ДНК на клетките и ги кара да остаряват по-бързо.

В допълнение, през деня кожата е подложена на голям стрес, а дневните кремове съдържат съставки, които ѝ помагат да се справи ефективно с това.

Друга причина да използвате дневен крем през деня е неговата текстура. В сравнение с продуктите, които са предназначени за използване през нощта, дневните кремове са по-леки и воднисти. Те бързо попиват в кожата и тя остава суха, свежа и гладка, а не мазна и лъскава, както би било след употребата на нощен крем. Това е особено важни ако желаете да нанесете грим върху лицето - знаете, това няма как да стане върху все още мазна кожа.


Какви видове дневни кремове има?


Разнообразието от дневни кремове е огромно, като всеки продукт има различно предназначение. на практика почти всеки крем, за който можете да се сетите предлага дневна и нощна серия. Така например кремът може да е антибактериален, който е предназначен за хора с проблемна кожа (акне и други подобни), може да е против бръчли, за старчески петна, хидратиращ, ревитализиращ и какво ли още не.


Казано на кратко, не може да се определи, че единият крем е по-добър от другия. Просто всеки си има своите предимства, а причината да използвате дневния крем през деня е, че той е предназначен за използване именно през тази част на деня и тогава той ще задоволи специфичните нужди на Вашата кожа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар