Разликите между bb крем и фон дьо тен

бб крем
Приликите между bb крем и фон дьо тен не са малко, но зад общото, което се вижда на пръв поглед, се крият много повече разлики. Това са два продукта с на пръв поглед еднакво приложение, но в същината си те са толкова различни, че дори не може и да се говори за сравняване. Нека се запознаем с двата накратко:


Първата разлика между bb крем и фон дьо тен е тази, че докато много жени се оплакват, че техния фон дьо тен изсушава и по някакъв начин дехидратира кожата им, то bb кремовете оказват точно обратния ефект. При тях няма опасност от дехидратиране, защото самите кремове от това семейство имат свойството по-скоро да подхранват сухата кожа.


Втората разлика между bb крем и фон дьо тен е по-скоро в полза на фон дьо тена и тя е, че при него се наблюдава много по-голямо разнообразие от цветове и нюанси, отколкото при bb крема. Последния от своя страна се отличава само в няколко тона и ако сте от хората с твърде светла или твърде тъмна кожа, ма голяма вероятност да не можете да откриете цвят, който да е като за Вас.


Третата разлика е в полза на bb кремовете и тя е, че те съдържат много полезни съставки. Подхранват, хидратират и освежават кожата, предпазват я от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, В допълнение, някои от bb кремовете дори помагат в борбата с бръчките и стареенето (не всички, но някои от тях).


Четвъртата разлика няма да Ви изненада, защото само преди миг намекнахме за нея. За разлика от фон дьо тена, bb кремовете предпазват от ултравиолетовите лъчи, което ги прави много по-добри за ползване през летните месеци и през дългите горещи дни, в които сме на плажа.


Петата разлика между bb крем и фон дьо тен е в начина на нанасяне. Докато bb кремовете могат да се нанасят само с пръст, то фон дьо тенът е доста по-разчупен в това отношение. Той може да се прилага и с четка, и с пръст и по други начини.


Шестата разлика между bb крем и фон дьо тен е в текстурата. Фон дьо тенът е доста по-плътен и тежък, докато в bb кремовете има някаква осезаема лекота, която ги прави подходящи и за най-жарките и горещи дни от годината, за разлика от фон дьо тенът, който в някои случаи може да започне дори да се разтича в най-горещите дни.


Седмата разлика меди bb крем и фон дьо тен е в това, че bb кремът спестява нуждата да се използват много други козметични продукти. самата идея около неговото създаване е да се заложи на един продукт, който да се използва от заетите жени, които нямат време за многобройни козметични продукти.


Осмата разлика е, че bb кремовете имат наистина много почитатели и сред представителите на силния пол. Много мъже харесват начина, по който този продукт се отразява на кожата им и все по-често го използват.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар