Моливът за вежди подобряво цялостния изглед на лицето

молив за идеални вежди
Както често се случва с много неща в живота, подробностите са от много голямо значение и в света на козметиката. На пръв поглед незначителни фактори от сорта на това какъв молив за вежди ще изберете, могат да Ви изиграя доста лоша шега, проваляйки цялостното впечатление, което създавате, но могат и да подобрят външния Ви вид до степен, която не сте и подозирали.


Защо моливът за вежди е толкова важен?


Както знаете, очите са най-важната точка от лицето на един човек. Много често именно те определят дали ще бъдем привлекателни или не. Също така, именно очите издайнически казват на колко сме години, какви типове хора сме и каква енергия притежаваме. Очите са първото нещо, което забелязва у нас нашия събеседник. В много малко случаи има хора, при които акцента пада на устните, но над 90% от случаите вниманието се привлича основно от очите.

От своя страна, очите се доминират от веждите. Именно добре оформените вежди подчертават излъчването на погледа. Дали Вашите очи ще изглеждат дръзки, тъжни, закачливи или топли, това зависи основно от веждите. За съжаление, веждите рядко са оформени така както на нас ни се иска и обикновено се налага малко да се поработи върху тях с пинцети, ножички и други козметични пособия. Когато сте оформили веждите е необходимо да разполагате и с молив за вежди, който да подчертае тяхната форма и цвят. Именно моливът за вежди е този, който ще придаде на погледа Ви точно това излъчване, което желаете.


Какъв трябва да бъде моливът за вежди?


Счита се, че моливът за вежди трябва да бъде с един нюанс по-тъмен от цвета на косата, без значение дали тя е руса, червена, рижава, светло кафява, тъмно кафява или друг цвят. Според специалистите, ако веждите Ви продължават да изглеждат невзрачни на фона на лицето дори и когато са с един тон по-тъмни, можете да пробвате как ще Ви стои молив, който е с два тона по-тъмен, но в никакъв случай повече.


За какво да внимаваме?


Моливът за очи трябва да се прилага внимателно за да се запази естественият външен вид. Може да се каже, че сте се гримирала добре ако виждате подобрение на веждите в посока на това, към което се стремите, но в същото време не си личи, че сте използвала козметика. За да предпазите молива от размазване, особено през лятото, когато човек се поти усилно, бихте могли да използвате малко пудра за да се фиксира самия молив и да се защитите от неловки ситуации.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар