Предимството на енергоспестяващите лампи

Напоследък голяма популярност добива зеленият начин на мислене. Хората инвестират средства в енергоспестяваща техника у дома и по всякакъв начин се опитват да водят един по-щадящ околната среда начин на живот. И не само това. Енергоспестяващите уреди във Вашия дом ще направят много за Вашия портфейл, защото закупуването на икономични уреди у дома е инвестиция с дългосрочна възвращаемост.

Едно от тези неща, за които всеки е добре да помисли е възможността да замени старите енергоспестяващи лампи с нови. Това е една на пръв поглед малка интервенция у дома, но всъщност резултатите ще са големи. Много хора се отказват когато видят, че енергоспестяващите крушки са неколкократно по-скъпи, но това не бива да Ви плаши в никакъв случай.

Запомнете, че макар на пръв поглед да са няколко пъти по-скъпи (например вместо по един лев могат да се открият например крушки по 6 - 10 лева), тяхната продължителност на живот надвишава живота на обикновените крушки, моля забележете, с рекордните 5000 процента. Тоест ако дадена крушка работи постоянно и се налага да я сменяте всеки месец, за да изчислите живота на енергоспестяващата крушка умножете това време по 50 и ще добиете представа за какво става дума.

Но предимствата от употребата на енергоспестяваща крушка не е само това, че няма да се налага постоянно да я подменяте с нови и нови крушки. Освен дългият живот на енергоспестяващата крушка, тя ще Ви изненада приятно и с несравнимо по-ниският разход на енергия. Разликите са големи. Така например представете си колко ток хаби една крушка от 60 или 100 вата, а след това помислете за енергоспестяващата, която гори само 12 вата. Когато цифрите и фактите говорят сами за себе си, тогава всичко останало е безсилно срещу тях.

И накрая да обърнем малко внимание на ефективността. Не рядко се чуват упреци от страна на клиенти, които казват, че не са доволни от светлината, която енергоспестяващите крушки излъчват, но това абсолютно не е така, защото енергоспестяващите крушки, както всъщност и всяка друга крушка могат да се отличават по интензивността на светлината, така че може да се намери по нещо за всеки, без значение от неговите лични предпочитания и от това дали предпочита по-силна или по-слаба светлина.

Освен това, повечето енергоспестяващи лампи имат и още едно предимство. Те са специално изработени така, че да не концентрират светлината само в дадена област от стаята, а да я разсейват из цялото помещение. Това прави стаята равномерно осветена от единия до другия край.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар