Крем за лице 40+ - защо не можем да го пренебрегнем

С какво са по-различни кремовете, насочени към съответната възраст?



крем за лице
Когато сме в разцвета на младостта рядко се замисляме за грижата, която трябва да полагаме за своята кожа, така че, навлизайки в по-зряла възраст да не се окаже, че битката срещу признаците на остаряването е предварително изгубена.


Младата кожа не изисква особени грижи, защото сияе, независимо колко лошо се отнасяме с нея, но кожата е изключително коварна и злопаметна и пази всяка наша немарливост, за да ни накаже на по-късен етап от живота ни, обсипвайки лицето ни с дълбоки бръчки и пигменти петна.


Защо е необходим кремът за лице?


Кожата се нуждае от важни хранителни вещества и най-вече от хидратация, за да запази своята еластичност и равномерен тен по-дълго време. Това, което кремовете за лице 40+ правят е да се опитат да поправят грешките от младостта, подавайки от вън това, което организмът вече не произвежда.


Функцията на всеки крем за лице е да насища дълбоките слоеве на кожата с важни микроелементи и най-вече да доставя вода и кислород, давайки на клетките това, от което се нуждаят. Съставките и тяхната концентрация в кремовете са различни, в зависимост от типа кожа, за който са предназначени.


С какво е по-различен кремът за лице 40+ ?


Целта на кремовете за лице, насочени към дамите, прехвърлили 40 години е да се борят. Спокойно можем да ги наречем воини, защото те са основното женско оръжие срещу признаците на стареене, сред които: хиперпигментация, дълбоки и фини бръчки, суха и отпусната кожа и не на последно мястно – блед и нездрав тен.


Козметичната индустрия обича жените на 40 години, защото те са нейните най-сигурни клиенти. Ако на 20 не ползваш бяла козметика, защото кожата ти не те подсеща, то на 40 няма как да пренебрегнеш нейния вик за помощ - ако държиш да изглеждаш добре, разбира се.


Съвременните продукти за лице, предназначени за 40 годишните дами стимулират производството на Колаген и Еластин и съдържат избелващи компоненти, използвайки много по-сложни химични съединения, някои от които доста агресивни, но намери ли се мярката и точният продукт, има шанс кожата да запази своята красота, поне още малко време.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар