Да поглезим кожата с подходящата маска за лице

маска за лице

Защо не бива да лишаваме кожата си от специална грижа?

Маската за лице е интензивна грижа, която всяка, уважаваща се жена предлага на своята кожа. Използването на подходяща маска е еднакво важно, както ежедневното почистване на лицето и нанасянето на сутрешен и вечерен крем.

Спокойно можем да наречем маската за лице ‘’Пир за кожата’’, защото ако кремовете, серумите и лосионите дават строго определена доза от полезна хранителна съставка, то маската и предлага солидно отрупана маса с всевъзможни вкусотии и дори я подканя да преяжда – колкото и каквото си иска.

Кога е необходимо да използваме маска за лице?

Всяка кожа (дори и перфектно изглеждащата) има нужда да похапне на воля. Въпросът е: Коя е подходящата диета и каква храна ще и се отрази най-добре? Добре балансираната и здрава кожа няма да откаже малко витамини, които можем да и предложим, нанасяйки както готова маска, закупена от магазина, така и домашно приготвена от намачкани плодове.

Сухата кожа изисква специален хранителен режим – богат на мазнини и хидратиращи компоненти, които да проникнат в дълбочина и да заситят непрестанния глад на клетките. Макар че козметичните гиганти предлагат огромен избор от хидратиращи маски, не бива да отказваме на кожата си и малко домашно приготвена храна, в която не трябва да пропускаме да добавим и поне едно чисто есенциално масло.

Мазната и склонна към акне и комедони кожа е болник, когото трябва да храним много прецизно. Погрешно е схващането, че страдащата от акне кожа трябва да бъде непрестанно лишавана от овлажняващи вещества и много често готовите маски съдържат хума, салицил и други агресивни съставки, които всъщност стимулират мастната секреция и ни завъртат в омагьосан кръг.

Мазната кожа се нуждае от дълбоко, но нежно и щадящо почистване, затова е изключително важно тук да се намери балансът. Маските за този деликатен тип кожа не трябва да бъдат на маслена основа, но и не бива да лишават кожа от влага. Те трябва да отпушват порите, а не да ги свиват, преди кожата да бъде почистена в дълбочина. Изберете маска на производител, влагащ натурални, билкови компоненти, а не продукт, съдържащ опасни химични вещества.

Нанасяйки каквато и да е маска за лице, ние волно или неволно се отпускаме и релаксираме, докато дойде време да почистим лицето си, което е начин да поглезим не само кожата, а цялото си същество. Единственият недостатък на маските е, че не можем да ги правим ежедневно, но пък това би отнело значението на думата пир.


Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар