Правилата на боядисването

боядисване на коса
Жените доста често имат проблем с косата. Омръзнал им е цвета, вече е скучен и трябва промяна. Много от брюнетките искат светла коса и обратното е също толкова срещано. Когато вземем такова решение трябва да се съобразим с някои правила, за да си гарантираме положителен ефект.

При първо боядисване се доверете на специалист. Все пак косата е изключително важна за всяка жена и не е желателно да експериментирате безразсъдно с нея. Тя е символ на вашата женственост и грижите към нея трябва да много внимателни.

Ако косъмът ви е твърд и косата гъста имате поле за проба-грешка. По друг начин стоят нещата за дами с рядка или с тънка коса. Бъдете в повишено внимание, към боята особено ако сте се насочили към русите нюанси. По правило те изсветляват, чрез перхидрол и това допълнително стресира, накъсва и изтънява косъма.

Правило № 1

Цвета на кожата е определящ. Разбери кои тонове са твоите. Ако имаш чувствителна, зачервяваща се кожа, трудно добиваш тен определено се насочваш към студените подтонове. За тези дами с матов цвят е характерно, кожата им лесно да хваща загар и има жълтеникав оттенък. Вие спадате към топлите тонове.

Правило № 2

Придържай се към нюансите. След като сте определили подтона на кожата си, се водете по него. За жените с бледа кожа прилягат руси и пепеляви и перлени нюанси от студената гама. Матовият цвят изисква боята за коса да е в по-топъл нюанс. Махагон, карамел или червени цветове.

Правило № 3

Избягвайте крайните цветове. Дамите с платинено руса коса и тези с черна, трябва да имат буквално порцеланово чисти лица. Ако имате някакви недостатъци по кожата си, не залагайте на тези крайности. Всеки дефект мигновено си проличава на фона на косата.

Правило № 4

Избягвайте червените нюанси, ако имате лунички или кожата ви се зачервява, независимо по каква причина. Така ще засилите дефекта и няма да изглеждате добре.

Правило № 5

Винаги подготвяйте косата си преди боядисване. Няколко дена преди да направите процедурата си направете маска. Подходящо е да е с какаово масло. Така ще хидратирате косъма и той по-лесно ще усвои новия цвят.

Правило № 6

Не употребявайте продукти за измиване с натурални масла. Те ще променят цвета на косата ви особено в корените. Маските с такива съставки са дори още по-агресивни към боядисаната коса.

Следвайки тези правила ще съумеете да подберете подходящият цвят за вас. Резултата от боядисването ще Ви изненада приятно. Ако се доверите на боите за коса с марка Faberlic ще останете очаровани.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар