Пилинг крем за стъпала

пилинг крем за крака
Носенето на обувки, без значение дали от естествена или изкуствена кожа, прави кожата на стъпалата изключително твърда и груба. Понякога кожата на петата става с вид на шкурка. Този проблем не съществува при хората, които са свикнали да носят единствено спортни обувки, тъй като те са по-меки и комфортни и не създават подобни грижи дори и при продължително носене. За съжаление, не винаги можем да обуваме само това, което ни е удобно. Понякога се налага и да сме малко по официални.


Спасението е пилинг кремът за стъпала


Този тип продукти трябва задължително да присъстват в дома на всеки, който носи по-неудобни и твърди обувки и чиято кожа на стъпалата загрубява твърде много. Ползването на пилинг крем за стъпала много нежно и деликатно ще ексфолира кожата и тя постепенно ще добие този вид, който Вие искате. При регулярна употреба, пилинг кремът за стъпала няма да позволи отново да се натрупат мъртви клетки и кожата Ви повече няма да става толкова груба, колкото преди. Единственото, от което се нуждаете е малко пилинг крем и няколко минути, в които с бавни и нежни движения да масажирате стъпалата.


Помага при напукване на петите…


Почти всеки знае колко е болезнено да се напука кожата на петата. При ходене това предизвиква неприятна болезненост и понякога може да причини дори кървене. Това напукване се получава не само при неудобни твърди обувки, но и при много студено и сухо време през зимата. Редовното третиране на краката с този крем ще реши този проблем. Сухата и напукана кожа постепенно ще падне, а на нейно място ще дойде здрава и мека кожа.


Други предимства…


Пилинг кремовете за стъпала доста често съдържат в себе си ефективни противогъбични съставки, които ще Ви помогнат да се избавите не само от грубите мъртви клетки, но и от неприятната миризма и сърбежи, които гъбичките имат склонност да образуват.


Как да поддържаме краката след ексфолиране?


След като сте обработили кожата на стъпалата с пилинг крем за стъпала, след това непременно нанесете нежен хидратиращ крем, който да подхрани стъпалата и да стимулира кожата да се запази жизнена. Препоръчително е хидратиращият крем също да е специално предназначен за стъпала. Междувременно почти всички продукти за ексфолиране на стъпала (да не кажем всички) изискват след третиране да бъдат обилно изплакнати с вода.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар