Нуждата от козметика при мъжете

грижа за мъжката кожа
Много често из обществото витае един архаичен стереотип, който не само е абсолютно безпочвен и глупав, но и вреден за мъжете с по-консервативно мислене. Става дума за това, че козметиката е само за жени. За щастие вече това мислене, което е по-скоро характерно за младините на нашите дядовци, все повече изчезва като възпитание и мъжете се научават на това да полагат грижи за себе си. Все пак добрата грижа за външния вид е проява на уважение към Вас самите и към Вашата партньорка.


Нуждаят ли се мъжете от козметика?


Мъжете се нуждаят от козметика точно толкова, колкото се нуждаят и жените. Кожата на жените наистина е по-тънка, но от друга страна кожата на мъжете е по-чувствителна, проблемна и податлива на раздразнения. Проблеми като акне, черни точки, зачервявания, лющене и други подобни се срещат по-често сред представителите на силния пол.


Могат ли мъжете да използват дамска козметика?


Там където има специално създадени продукти за мъже винаги е по-добре за един мъж да избере тях, защото мъжката козметика е специално създадена за мъжката кожа. Въпреки това, разнообразието от продукти за мъже все още значително отстъпва на разнообразието от козметични продукти за жени и по тази причина няма абсолютно никаква пречка пред това един мъж да ползва дамска козметика. Много по-добре такава, отколкото никаква козметика.


Какви продукти най-често използват мъжете?


При мъжете обикновено се наблюдава по-слаб интерес към кремовете против бръчки, защото мъжката кожа е много по-малко склонна да образува бръчки от женската. Причината е, че кожата при силния пол като цяло е по-еластична и дебела и това прави продуктите против бръчки по-малко търсени. На най-голям интерес се радват околоочния контур, рол он стикчетата с лифтинг ефект, хидратиращите кремове, bb кремовете, балсами за устни, овлажнители, огромното разнообразие от почистващи лосиони и много други.


Какво препоръчват специалистите?


Дерматолозите считат, че нарасналия интерес на мъжете към козметичните продукти заслужава големи адмирации. Те напомнят, че е много важно освен разкрасителните продукти, мъжете да започнат да използват по-активно и продуктите за защита от слънцето и ултравиолетовите лъчи, което ще предпази кожата им от евентуални проблеми свързани с прекомерното излагане на слънце.


А сега и добрата новина…


Мъжката кожа е по-дебела от тази на жените и едновременно с това се поддава изключително добре на третиране с козметични продукти и ако един мъж започне редовно да използва подходящата козметика за лице с лекота може да съхрани младежкия си външен вид дори и след 40-те си години.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар