Околоочен контур

околоочен контур
Зоната около очите е една от най-чувствителните области на човешкото тяло както при жените, така и при мъжете. Тя се отличава с много тънка кожа и едновременно с това е подложена на изключително интензивни движения при всички, дори и най-обикновените и щадящи мимики. Силно слънце, обикновена усмивка, присвиване на очите за да прочетем отдалечен надпис или етикет в супермаркета - всички те причиняват свиване на мускулите около очите и подлагат на изпитания фината и деликатна кожа по хиляди пъти всеки ден. За да бъде тази част от лицето ни наистина добре защитена, ние трябва да полагаме ежедневна грижа и да си изградим навици. Всеки жест към деликатната зона около очите е от значение.


Околоочния контур

Околоочен контур наричаме както кремовете, които се нанасят на нежната и чувствителна околоочна зона, така и самата тази зона. Това е едно от първите места по човешкото тяло, които започват да показват признаци на стареене. Появяват се кръгове около очите, кожата изтънява, могат да се образуват и торбички. Очите придобиват цялостно изморен и грохнал вид, а това е крайно непривлекателно.

В борбата със стареенето на нежната зона около очите могат да Ви помогнат куп кремове, всеки с различни особености. На първо място околоочният контур цели да хидратира кожата. Защото именно дехидратацията предизвиква поява на бръчки и усещане за повяхналост. Обикновено се съдържат различни съставки, като някои от най-често срещаните са различни масла, витамини, минерали, както и продукти като колаген или хиалуронова киселина.

На практика, съставките и тяхната концентрация в околоочния контур зависят основно от това за каква възрастова група е предназначен въпросния продукт. Ако околоочният контур е за жени и мъже на 30 години съставките най-вероятно ще са поне частично различни от тези, които са нужни за един продукт, който е предназначен за хора на 55, 60 или повече години.


С домашни средства

Ако не сте почитатели на козметиката (макар че едва ли има основателна причина да имате нещо против продуктите, чиято цел е да се грижат за кожата Ви), винаги можете да си направите домашна процедура с това, с което разполагате. Така например бихте могли да полагате около очите резенчета краставица, което ще даде на кожата нужната влага. Друга алтернатива е да използвате малко зехтин, с който нежно да масажирате кожата около очите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар