Маска за коса

маска коса за подхранване
Маската за коса е един от доста предпочитаните продукти от страна на дамите. Голямото разнообразие от такъв тип продукти кара жените с лекота да избират точно това, което им е наистина необходимо. Мнозина се шегуват дори, че маските за коса са толкова много и различни, че дори превъзхождат шампоаните и балсамите.

Всъщност това е интересно сравнение, защото наистина маската за коса е един вид алтернатива за балсама. Ако по време на баня сте сложили на косата си маска, то действително необходимостта от балсам изчезва.


Маска или балсам?


Всичко зависи от личните Ви предпочитания. Маските за коса обикновено са доста силно подхранващи. Те въздействат много добре върху косата и кожата на главата, зареждайки с всички необходими витамини и масла, които са нужни за да бъде косата здрава и лъскава. Маската може да е в течно състояние като балсам, но може и да има гъста кремообразна консистенция.


Как се ползва маска за коса?


Отличителна черта на маската за коса е, че тя се нанася на косата, след което трябва да се изчака известно време, което винаги е обозначено на опаковката. Тук е мястото да кажем, че е важно да четете внимателно какви са указанията. Някои продукти се държат на косата 1 минута, докато други трябва да постоят поне 5, което означава, че можете спокойно да се изкъпете докато косата Ви попива от полезните съставки. При всички положения се изисква да изплакнете косата си добре за да не остава от маската по нея.


При всяко къпане ли можем да използваме маска за коса?


Като цяло няма никакъв проблем да използвате маска всеки път, освен ако на опаковката не е оказано друго. Използвайте в малки и разумни количества, нанасяйте на косата внимателно и с масажиращи движения. Не търкайте и не дърпайте мократа коса, защото тя е по-уязвима от увреждане от сухата коса.


Подходяща ли е маската за хора с мазна коса?


Много е важно да се разбере, че мазнината не е проблем пред това да използвате маска за коса. Има продукти, които са специално създадени за хора с мазни коси. Тези маски подхранват, хидратират в дълбочина, но съставките които имат пресичат прекомерното омазняване. Както и друг път сме споменавали, обикновено при прекомерно омазняване се използват цитрусови екстракти.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар