Какви козметични продукти да използваме според възрастта?

грижи за кожата според възрастта
Добрата грижата за кожата се състои в това да я предпазваме от вредните външни влияния, да я поддържаме чиста, здрава и подхранена, набавяйки и всичко, от което тя се нуждае. На практика грижата за кожата започва с това да бъде тя здрава и да не и липсва нищо, защото здравата и подхранена кожа е красива. Така че за да имате младолико и нежно лице, най-добре първо се погрижете за здравето ѝ. А ето и малко информация, която може да Ви бъде полезна за това коя възраст какви козметични продукти изисква.


Под 15 години

На тази възраст необходимостта от козметични продукти е наистина минимална. В най-общи линии, ако сте на по малко от 15 години грижата за кожата се изразява в използването на качествени продукти за миене, като винаги е добре да се набляга на натуралните съставки. Друго което можете и трябва да използвате са слънцезащитни продукти, особено на плажа и ако излизате в силно слънце. Други неща, които могат да са ви полезни на тази възраст са крем за ръце при много топло или студено време, защото кожата тогава е по-уязвима, както и балсам за устни, който предпазва кожата от напукване през студените зимни дни.


Между 15 и 25 години

В тази възраст към грижите за кожата можем да добавим и полагането на лек и деликатен хидратиращ крем за лице. Избирайте съвсем леки продукти и дори не е нужно да ги използвате съвсем всеки ден. Можете да изберете хидратиращ крем, който едновременно с това може да Ви помогне да решите и друг кожен проблем (ако има такъв), например мазна или суха кожа, склонност към пъпки или черни точки и други.


Между 25 и 30 години

Към всичко, което изброихме до сега можете да добавите и лек околоочен контур, който ще забави първите признаци на стареене. Добре е да разполагате и с лек охлаждащ рол он стик с лифтинг ефект, който може да Ви помогне при преумора и недоспиване. Може да не го използвате всеки ден, а по-скоро периодично.


Между 30 и 40 години

В тази възраст е добре да включите в грижата за кожата лек крем против бръчки, но внимавайте да не купите нещо твърде силно. Препоръчва се ползването на подхранващи и хидратиращи продукти. В тази възраст основната Ви грижа е да запазите кожата си нежна, свежа и младежка, което се постига с добра хидратация, предпазване от поява на бръчки и поддържане на мекота. Грижете се добре за кожата на шията и около очите, защото именно тя издава възрастта. Винаги трябва да имате на тоалетното шкафче околоочен контур и рол он серум за очи (внимавайте да не прекалите с тяхната употреба!).


Между 40 и 55 години

В тази възраст е добре да използвате както дневен, така и нощен крем. Продуктите против бръчки трябва да са малко по-силни, което се съобразява с възрастта. Задължително трябва да спите достатъчно, защото умората не може да се скрие и всяка безсънна нощ се отпечатва на лицето. Добре е от време на време да използвате серум за лице и околоочен рол он с лифтинг ефект, защото те са сред най-ефективните продукти. Само не бива да прекалявате с тях. Използвайте околоочен контур всеки ден. Можете да използвате продукти с колаген и хиалуронова киселина.


На възраст 55+

На тази възраст можете да започнете да купувате по-силните козметични продукти. Добре е да използвате кремове против бръчки (дневни и нощни), както и по-силни серуми и лосиони, но не бива да прекалявате с тях. Серумите за лице са много силни и ефикасни, но при прекомерна употреба кожата може да се пренасити на вещества и да станат неефективни. Препоръчва се да се правят почивки преди да се започне повторната употреба на продукта. Кожата постоянно трябва да се поддържа подхранена и хидратирана, трябва да се използват околоочни контури, които да насищат кожата с необходимите вещества.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар