Гел за интимна хигиена

интимен гел
Интимната хигиена е много важна както при жените, така и при мъжете, като възрастта не е от голямо значение. Въпреки това, в резултат от чисто физиологичните особености на човешкото тяло, поддържането на правилна хигиена при нежния пол се постига по-трудно. Макар че в редица случаи дамите са по-старателни и придирчиви по отношение на хигиената, те не рядко се справя със задачата доста по-трудно.


Гел за интимна хигиена


Гинеколозите са единодушни по този въпрос. За поддържането на високо ниво на интимна хигиена при жените е добре да се използва не сапун, а интимен гел. Този продукт е специално създаден за да поддържа хигиената отлична, но без рисковете, които сапуна носи. Ако една жена поддържа интимната си хигиена със сапун, съществува риск тя да отмие някои жизнено важни микроорганизми от лигавицата на половите органи, което може да направи жената по-податлива на инфекции и да провокира появата на неприятна миризма скоро след миене. Интимният гел обаче не носи такива рискове. Той създава една здравословна среда с едно много по-добро ниво на киселинност, което не позволява развитието на вредни бактерии. За сметка на това, миенето на интимните части със сапун или гел душ измива и важните за здравето на жената микроорганизми, което сигнализира на тялото, че нещо не е наред, а тялото от своя страна в пристъп на тревога започва да отделя все повече и повече от тези микроорганизми, което накрая свършва с неприятна миризма и все по-честа нужда от хигиенизиране.


Защо е важна употребата на интимен гел?


Интимният гел силно намалява риска от възникване на инфекции. От своя страна, тези инфекции са един от основните проблеми при бременност при жените. По тази причина, ако искате да имате една по-спокойна бременност, първата стъпка за това е да замените сапуна с интимен гел. Ако мислите, че това е преувеличено, попитайте Вашия гинеколог и ще се уверите.


Трябва ли и мъжете да използват интимен гел?


Ползването на интимен гел от мъжете е една много добра практика, от която те ще имат само ползи. В края на краищата е време и мъжката половина от човечеството да узрее за това, че няма нищо лошо да се грижиш за здравето си и за добрата си хигиена.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар