Боята за коса и нейната трайност

боя за коса с траен и интензивен цвят
Боята за коса в наши дни се използва както от жени,така и от мъже. Нейното предназначение отдавна е надскочило онези времена, в които предназначението и е било просто да се покрият побелелите и посивели коси. Днес тя се използва дори и от съвсем млади хора за да подобрят цвета на своите коси или за да го променят радикално. Произвеждат се както мъжки така и дамски бои за коси, като идеята на първите е да създадат вид, че мъжът не се боядисва, а косата му е съвсем естествена.


Кой е основният въпрос, който ангажира хората днес когато стане въпрос за боя за коса?


Основният проблем, който хората масово се опитват да решат и който основно диктува техния избор е дали боята е трайна или не.

За трайно боядисване е трудно да се говори поради някои доста прости причини, най-важната от които е естественият растеж на косата.

Как може да накарате косата да спре да расте? Няма как, а и кой би си помислил да иска подобно нещо?!

Косата нараства с по един сантиметър на всеки двайсетина дни, така че дори и най-добрата коса няма да попречи след три седмици да видите появата на естествените си корени.

Имайки това предвид, когато говорим за трайна боя за коса очевидно трябва да имаме предвид други фактори. Всъщност, трайна се нарича тази боя, която задържа цвета ярък, свеж и непроменен възможно най-дълго време.


Колко време може да издържи боята за коса?


Дори и да използвате най-добрите продукти и бои, би трябвало да имате реалистични очаквания. Обикновено качествените продукти могат да запазят цвета си до около 3, дори 4 месеца, но друг е въпросът, че корените ще са пораснали с най-малко 3 - 4 сантиметра за това време и най-вероятно пак няма да се чувствате напълно удовлетворени. При всички положения цвета не пада рязко, а се “износва” постепенно като позлатен пръстен. Няма как да се събудите и боята да е паднала, просто не се случва. Но при всички положения това става постепенно. Много е важно също така върху каква основа полагате боята. Така например, ако косата Ви е кафява, черната боя ще се запази в добро състояние върху косъма по-дълго време, отколкото ако се постави върху бяла основа.


Как да направим така, че да поддържаме косата по-лесно?


Пред Вас има две възможности:


- На първо време е добре да си изберете цвят, който е възможно най-близък до естествения Ви в момента. Ако косата Ви е черна, би коствало ужасно много усилия да я поддържате руса например. Използвайте по-сходен цвят, а за подсилване на ефекта винаги можете да прибегнете до кичури.

- Второто, което можете да направите за да издържи Вашата боя по-дълго е да използвате специални шампоани, които подсилват цвета и са специално създадени за боядисани коси.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар