Ружът оформя лицето

Знаете ли, че за да изглеждате съвършено не са нужни много усилия? Трябва Ви само малко руж и умение да боравите с него правилно. И това не е шега - ружът прави истински чудеса с лицето, стига да знаете как да го манипулирате според нуждата си. И това ще Ви потвърди всеки гримьор, който гримира известни личности, актьори, модели и други знаменитости.


Но нека започнем от по-рано. Много млади жени искат да изглеждат идеални и без недостатъци. Причината е, че медиите всячески идеализират красотата. Показват ни рекламни клипове с перфектни момичета, в музикалните клипове жените преливат от сексапил, а от кориците на списанията красотата изглежда като от друг свят.

Истината е, че всичко това се прави да изглежда идеално с помощта на много грим и фотошоп, а едно от първите места в класацията заема ружа и разбира се начина, по който се нанася. Искате и Вие да изглеждате така? Защо не?
Може би ще кажете, че не е възможно, но истината е, че всички тези жени, които харесват по телевизията и списанията са жени като Вас. Най-вероятно няма да се съгласите, но ако сте имали в обкръжението си жена, която е актриса или модел, тогава със сигурност знаете, че тя далеч не изглежда като на корицата сутринта когато стане, а за красотата се изисква усет и умение, а не само разчитане на това, което Бог ни е дал. 

Много виртуози в гримирането казват, че основата на красивото лице е употребата на руж. Този козметичен продукт създава светлосенки по лицето на правилните места, като по този начин манипулира и създава оптическа измама, че лицето е по-дълго или по-късо, по-слабо или по-пълно и други. 

Поставен на правилните места и по правилния начин, ружът създава оптическа илюзия, че лицето има определени черти, защото нашите мозъци са програмирани да възприемат светлосенките като знак за съществуване на неравност. Ако брадичката Ви е например много малка, тогава с малко руж на правилното място всичко ще си дойде по местата и ще ѝ придадете нужната изразителност. 

Приложението на руж в правилното количество и на подходящото място може да промени изключително много цялостния външен вид на една жена. Този козметичен продукт може да се прилага върху различните части на лицето и далеч не е патент само за скулите. Пълни бузи, изпълнало чело, малка брадична, бледост - всички рези проблеми могат да се решат с малко руж.
Но внимание - бъдете предпазливи, защото има ниво на полезност, което не е добре да се превишава. И ако все още завиждате на звездите, помислете, че и Вие можете лесно да заприличате на тях.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар