Трикове за отслабване - първа част

Безпроблемно отслабване – това звучи като химера, особено ако изцеждате тялото си до краен предел с упорити тренировки и лишения от любимите си високо калорични храни и напитки. Но дори да се храните здравословно и да спортувате редовно, не е необходимо да изпитвате волята си постоянно. Само с няколко прости промени в начина ви на живот ще свалите достатъчно килограми, за да се чувствате както по-красиви, така и по-здрави. В следващите редове ще ви разкажем за първите три трика, с които не само ще отслабнете, но и ще задържите килограмите си, без да напълнявате отново.

Добавяйте, а не се ограничавайте 

Всеки, който чуе за диета, се сеща за ограничения и избягване на цели групи храни. Опитайте се да добавите нови неща, с които да се храните. Може и да не подозирате, но има много полезни храни, които в същото време са и вкусни, но просто не сте пробвали или не се сещате за тях, докато сте в магазина. Кой не обича плодове – през всеки сезон има различни видове, които можете често да похапвате – череши, грозде, цитрусови плодове. Нищо не ви пречи да си вземете за офиса няколко от тях, както и да хапнете зърнена закуска сутринта преди да отидете на работа. И не забравяйте – една бърза разходка преди вечеря ще ви се отрази добре на талията.

Забравете думите „тренировки” и „упражнения”

Почти всеки, който чуе тези думи се сеща за някакво тежко физическо натоварване и самата мисъл за това ги отказва да го правят. Може би ако не мислите за тях по този начин, ще се мотивирате повече. Помислете какво наистина ви доставя удоволствие, всеки има любим спорт или пък обича да се разхожда. Всички тези движения спомагат за изгарянето на калориите и по-лесното отслабване. Опитвайте се да бъдете активни – дори една разходка на кучето в парка, бадминтон или каквото друго се сетите – не само е забавно, но и много полезно.

Заменете калоричните храни с други любими

Един от най-лесните начини да спрете любимите високо калорични храни, е просто да ги замените с други, подобни на тях, но съдържащи по-малко калории. Например спагетите са също толкова вкусно с обезмаслено сирене, което можете да използвате за сметка на обикновеното, а нискокалоричният сладолед също е не по-малко апетитен, като добавите пресни плодове или плодова глазура. И докато ограничавате калориите, можете да увеличите приема на фибри - те ви държат сити за дълго време. Помислете и за напитките, които в момента обичате да консумирате. Вместо популярните газирани напитки, можете да пиете сода – не е толкова вкусна, но пък не е със стандартния вкус на водата, която между другото е също задължително да бъде приемана в колкото се може по-големи количества.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар