Как да почистим мебелите

Почистете мебелите безопасно и сигурно

почистване на мебели
За да запазят своя блясък и изглед като нови, полираните мебели се забърсват със суха кърпа, след което се минават и с парче от фланелка, което е навлажнено с терпентин или машинно масло. Половин час след това можете да ги изтриете с мека памучна кърпа до получаването на блясък. Ако попаднете на малки драскотини, пак по полираните мебели, можете да ги отстраните, като намокрите леко повредената повърхност със смес от червено вино и зехтин, или пък машинно масло, които са в съотношение 1:1. И пак след попиване на течността се полира с мека кърпа.

Ако искате мебели с блясък, то тогава трябва да ги изтриете със смес от половин чаша оцет и зехтин, смесена до получаване на хомогенна смес.

За гланц – Загрейте смес до кипване от чаша бира и малко парче, восък след което го оставете няколко минути да кипи. Изтрийте мебелите и като изсъхне повърхността я излъскайте с вълнена кърпа.

Полирани мебели ще имате, ако ги изтъркате с паста за зъби и малко разреден амоняк. Ако пък по невнимание сте поставили нещо горещо на мебел, то вредата може да се отстрани и да махнете следата, като намажете мястото със смес от спирт и олио. Сместа се разнася с вълнена кърпа и леки кръгови движения.

Петната от мухи върху полирана мебел, пък изчезват след обработка с оцет, след което мястото се изтрива със суха кърпа. Петната от плесен ще премахнете с керосин или газ. Случва се петната да разрушат целостта на полировката върху мебелите, това може да се поправи с намазване на мястото с разтвор от равни количества спирт и ленено масло, или пък денатуриран спирт и чист терпентин. Когато течността е напълно засъхнала, се полира със суха вълнена кърпа.

Ако имате меки плюшени мебели, можете да ги изтриете с мокра кърпа, натопена в топла вода и силно изстискана. Мазните петна изчезват с помощта на бензин. Добре е меката мебел да се чисти с четка която да е обвита в марля, а самата марля трябва да е напоена в солен разтвор и добре изстискана. Винаги чистенето става с движения по дължината на влакната.

Ежедневно кожената мебел се избърсва от праха с влажна кърпа, а от време навреме, за да запазите нейния блясък, можете да почиствате кожата с разбит жълтък. Ако има петна по кожената тапицерия на дивана, те могат да се махнат с каша от нишесте и банан, като съотношението е 1:1. Върху петното се нанася кашата и след, като изсъхне, се изчиства.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар