Трикове за отслабване - втора част

съвети за отслабване
След като ви споделихме за няколко лесни трика за отслабване, идва ред на още пет неща, на които можете да обърнете внимание

Хидратацията помага

Изпийте чаша вода преди хранене и няма да се чувствате толкова гладни. Това ще ви накара да се замислите какво точно ще хапвате и няма да се нахвърляте на всичко, което ви попадне пред очите, просто защото стомахът ви няма да стърже. Отивате на купон – вземете в ръка ниско калорична напитка и я дръжте в себе си по-дълго време. Така ще има винаги какво да пийвате, а и ще стоите по-далече от различните снаксове или вредна храна, която винаги е в изобилие на такива мероприятия.  Освен това, няма да прекалявате с алкохола, който също крие в себе си много калории, а и от него се задържа вода и храната се усвоява много по-трудно.

Споделяйте храната

Вероятно ви се случва често, като излезете с половинката си на вечеря, голяма част от храната да остава, защото порциите са големи, искате да опитате от повече неща, или пък в по-лошия случай се тъпчете, за да не остава храна – все пак плащате за нея. Е, има и вариант да поискате да ви я опаковат за вкъщи, но рядко се възползваме от тази опция. Споделяйки храната, от една страна ще хапвате по-малко, а и ще спестите пари. А и не е ли романтично да споделите десерта си с мъжа или жената до вас?

Размерът на чинията? 

Дали сте се замисляли, че малката порция, сервирана в голяма чиния ви кара да се чувствате недостатъчно сити? Малката чиния ви дава визуална представа, че хапвате повече. Смята се, че човек се чувства нахранен, когато стигне до дъното на чинията или купичката. Опитайте и ще видите ефекта – просто използвайте по-малки съдове за храна, като запазите количеството храна. Така едва ли ще си помислите за допълнително. Същото важи и за размера на приборите – например един сладолед можете да го хапвате с малка лъжичка. Така ще ви се струва, че хапвате доста, защото ще ви отнеме повече време, да за стигнете до дъното на купичката.

Не скучайте

Много хора трупат килограми, защото нямат какво да правят, или поне нямат някакво интересно занимание и през това време похапват. Винаги има какво да се прави, просто трябва да помислите. Почистете дома, четете, рисувайте – все неща, които ще ви държат заети и далеч от храната.

Отслабнете и задръжте килограмите

Важно е да бъдете търпеливи – въпреки всичко, което казахме досега, отслабването не е лесен процес. Трябва да знаете обаче, че задържането на теглото в нормата става все по-лесно с течение на времето. Според проучвания, хората, отслабнали и задържали теглото си повече от една година почти не изпитват затруднения със здравословния режим на живот. Ето ви нещо, което да ви мотивира да преминете всички трудности, защото наистина след като отслабнете ще се чувствате много по-добре, както физически, така и емоционално.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар