Отслабване с протеинови шейкове

Протеинов шейк
Протеиновите шейкове се възприемат като едно бързо решение за тези, които искат да са слаби и здрави, но нямат време да си приготвят здравословна храна всеки ден. Много звезди споделят, че дължат перфектната си фигура именно на подобни продукти, което е предпоставка популярността им да расте постоянно. Но какви са предимствата на протеиновият шейк, какво точно съдържат като съставки и най-важното – как ще ви помогнат да отслабнете?

Един такъв шейк съдържа прахообразна форма на протеина, като соя или суроватка, която е вторичен продукт при производството на сирене и други млечни продукти. Към тези съставки се добавят различни ароматизатори и когато се смесят с вода или мляко се превръщат в познатият и вкусен шейк. Препоръчителните дози са различни, но обикновено става въпрос за около 20 грама протеин.

Приемането на протеини в комбинация с редовни тренировки са широко приет начин за трупане на мускулна маса. Според изследване, протеиновите шейкове също така потиска отделянето на хормона грелин, който е отговорен за чувството на глад. Така успешно се потиска апетита. Подобни проучвания и изследвания усилено налагат тези шейкове на пазара като продукт за масите, а не както беше до преди няколко години – само за фитнес маниаци.

Не можем да кажем, че подобни продукти имат гарантиран ефект и ще отслабнете, нито пък ще имат по красива мускулатура. Според специалисти, за да има ефект приема им, трябва да тренирате редовно. Една добре преценена диета или режим на хранене, по-точно казано, ще има същият ефект като протеиновите шейкове. Във фибрите например също се съдържа голямо количество протеини, а и в доста други натурални храни. За някои хора, обаче е много по-лесно и удобно просто да си пият шейка.

Твърди се, че хората са склонни да изпаднат в състояние на зависимост към протеиновите шейкове. При диетите, които се основават на приема на тези напитки, загубата на тегло всъщност не се дължи на самият шейк, а на факта, че апетитът е потиснат и се храним по-малко и приемът на въглехидрати е ограничен. Тънкият момент идва, когато човек започне прекалено много да свиква към протеините, и спира да приема разнообразна храна, богата на всички вещества, необходими на организма.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар