Причини да не отслабваме - втора част

Трудно отслабване
Вече разгледахме първите пет причини да не отслабваме, въпреки всички усилия и лишения, на които се подлагате. Ето и останалите пет.

Нямате време да готвите

Комбинацията от забързан начин на живот и наличието на заведения за бързо хранене на всеки ъгъл често води до по-рядко приготвяне на храна у дома. Хапването на бързо по пътя за работа или взимането на подобна храна за вкъщи няма как да се отрази добре на фигурата ви. Опитвайте се по-често да хапвате на спокойствие, а когато готвите, правете го в малко по-големи количества, за да остане и за друг ден, в който нямате време за това.

Проблеми с хормоните

Всякакви проблеми на хормонална основа могат да бъдат причина за бързото напълняване и много трудно отслабване след това. В такива случаи е добре да посетите личният си лекар и да си направите изследвания, за да разберете откъде идва проблемът. Това ще ви помогне да прецените какви храни е добре да избягвате, и на кои да наблегнете.

Не приемате качествени мазнини

Дълги години се е твърдяло, че мазнините са най-големият враг на отслабването. За някои може да е парадокс, но след масовото пускане на обезмаслени продукти, случаите на затлъстяване се увеличават. Спрете да гледате на тези вещества като нещо супер вредно за външният ви вид и започнете да включвате малки количества качествени мазнини. Основните мастни киселини се съдържат в ядките, мазната риба, различни видове семена. Те помагат за лесното разграждане на мазнините.

Вярвате на реклами

Маркетинговите трикове могат да бъдат доста подвеждащи. На вас ви се казва, че даден продукт е богат на калций, или че в него не са използвани оцветители, но никой не споменава, че в него се съдържа голямо количество захар. Винаги четете опаковката, за да няма изненади и нещо, за което се твърди, че е много полезно, всъщност да ви кара да пълнеете.

Структура на тялото

Според някои теории, тялото ни е програмирано да достигне едно тегло, от което да не можем да мръднем, или поне не толкова лесно. Това може би обяснява защо ограниченият прием на калории сам по себе си не ни помага да отслабнем. Ако и при вас случаят е такъв, задължително трябва да започнете редовно спортуване и тренировки.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар