Отслабване с акупунктура

Акупунктура
Трайното сваляне на тегло в дългосрочен план е невероятно трудно да бъде постигнато за много хора. Почти всички диети имат резултат, но след като бъдат спрени, килограмите се връщат, а често дори и отгоре. Това е причината все повече хора прибягват до акупунктурата като начин за отслабване, с надеждата това да бъде дългосрочно решение на този проблем. Акупунктурата се практикува повече от 5000 години, нито една западна терапия не съществува от толкова дълго време. Методът се състои в поставянето на тънки игли в конкретни точки на тялото, за които се смята, че помагат на тялото да функционира правилно.

Акупунктурата стимулира тялото да се освободи ендорфини, естествени болкоуспокояващи вещества на организма. Здравословното отслабване чрез акупунктура спомага да се контролира апетита чрез освобождаване на ендорфини. Специалистът, който извършва терапията първо ще ви зададе някои въпроси, преди да започне каквито и да било процедури. Целта е да разбере причините за наднорменото тегло. При някои хора те се крият в начина на живот, а при други причината е от физиологическо естество. След като се открие причинителите на проблема, терапевтът след това ще постави игли в различни части на тялото, като така ще помогне на организма да задейства естествените механизми за отслабването.

Например, при някои хора удачен начин за сваляне на килограми е ускоряване работата на хипофизната жлеза. При други, вероятно ще бъдат насочени усилия за намаляване апетита към дадени храни, или ще се работи върху намаляване на естествения апетит. За някои игли дори се счита, че намаляват нивата на инсулин в кръвта

Ползата от лечението с акупунктура е, че за разлика от повечето лекарства, няма нежелани странични ефекти и човек не може да се пристрасти към нея. Това е напълно естествен начин за отслабване. За да има ефект от процедурите, трябва да се извършват регулярно. Въпреки всичко, сама по себе си тази практика едва ли ще бъде достатъчна за дълготрайно отслабване.
Необходимо е да се спазва определен режим на хранене и да се извършват физически упражнения.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар