Отслабване със зелен чай

Зелен чай
Искате да спрете кафето, но се чудите с какво да го замените? Може би идеалният избор е зеленият чай. Въпреки, че също съдържа кофеин, количеството е много по-малко от това в кафето и е перфектен заместител. Освен това помага за отслабването, здравословен е ви дава прилив на енергия. Ще ви дадем няколко причини зеленият чай да се превърне в любимата ви напитка.

- Подобрява метаболизма – пиенето на зелен чай ускорява метаболизма, като се намаляват излишните мазнини и съответно килограми. Той също така поддържа тялото хидратирано, което е много важно за поддържане на един здравословен метаболизъм.

- Има повече ползи от диетичната ви кола - дали диетично наистина означава здравословно? Според едно проучване консумацията на газирани напитки увеличава риска от диабет с цели 60 процента! Смята се, че аспартанът, един от най-популярните изкуствени подсладители, използван при диетичните напитки има почти същият негативен ефект върху нивата на кръвната захар като захарозата, която се използва за производството на стандартните газирани напитки

- Намалява риска от инфаркт или инсулт - според наскоро извършено изследване, една чаша зелен чай всеки ден, намалява риска от подобни проблеми с над 30 процента.

- Помага за изгарянето на мазнини - този чай съдържа голямо количество антиоксиданти, или по-точно катехини, а също така и достатъчно кофеин за да бъдете свежи. Веществата, които се срещат в зеления чай забавят трупането на излишни килограми.

- Повече кисолород за тялото - според проучване на Колорадския университет, основният антиоксидант (EGCG) в зеленият чай спомага за по-ефективното усвояване на кислород. Това помага при продължителни тренировки или тичане, с цел отслабване

- Подобрява паметта – не само, че предпазва сърцето ви, но и подобрява работата на мозъка. Според друго проучване на един китайски университет, EGCG подпомага когнитивните функции като стимулира растежа на невронни клетки.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар