Мотивирайте се да отслабнете

Мотивация за отслабване
Ключът към успеха с отслабването се крие в това, да го желаете достатъчно силно и да намерите мотивация, която да ви помага в трудните моменти на този толкова болезнен процес. Като начало, запитайте се „За кого отслабвам?”. Ако отговорът е „Заради себе си”, тогава нещата стават много по-лесни. Много хора, които изпитват затруднения с мотивирането да отслабнат, забравят за ползите от това. Ако и вие сте от тях, защо не си направите един списък с положителните промени в живота ви, когато успеете? Ето ви няколко идеи:

- Ще изглеждате по-добре в дрехите си
- Няма да се запъхтявате толкова често
- Ще се чувствате много по-уверени и с добро самочувствие
- Ще изпитвате голямо удоволствие да ходите по магазините за дрехи
- Важните празници и събития няма да ви карат да се чувствате неудобно, защото другите ще ви гледат
- Ще имате повече енергия и добър тонус
- Ще се чувствате перфектно в тялото си

Повечето хора, които се стремят към редуциране на теглото казват, че животът им ще е по-добър, ако са слаби. В едно проучване, мъже и жени, успели да отслабнат, споделят, че се чувстват изпълнени с енергия, чувстват се уверени и с добро настроение, здравословното им състояние се е подобрило, получават повече внимание от другите и дори са станали по-успешни в професията си.

Потърсете подкрепа от близките и приятелите ви – това със сигурност ще ви помогне да успеете. В интернет има толкова форуми, където се обсъждат различни начини за отслабване, а там можете да се свържете с хора, които имат същият проблем като вас. Това може да ви бъде много полезно, особено при наличието на потребители, които вече са отслабнали и разказват за предимствата да са слаби, както и за трудностите, през които са минали. Каква по-добра мотивация от това да си кажете „Щом те са успели, защо да не отслабна и аз?”.

Освен  интернет обществото с вашите интереси, можете да се обърнете към приятел за помощ. Разпитайте дали някой от тях не ходи на фитнес или някакъв друг спорт. Ще ви бъде много по-лесно да ходите на тренировки с някой, който познавате, а не сами. Приятелят или приятелката ви също могат да започнат да се хранят здравословно, дори в момента да нямат видима нужда. Замислете се колко е трудно половинката ви да си хапва всякакви вкусотии, докато вие се мъчите да отслабнете.

Най-хубавото идва в момента, когато другите започнат да забелязват, че сте отслабнали и ви правят комплименти. Тази награда за усилията ви няма как да не ви мотивира допълнително да продължите в същия дух.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар