Седем здравословни навика, които ще ни помогнат да харчим по-малко пари

Много често хората си мислят, че за да живеят здравословно, не е възможно да се пестят пари, да се забавляваме и да се чувстваме добре. В тази статия ще опровергаем широко разпространеното схващане, че здравословният начин на живот е само за богатите.

Нека да видим в какво се изразяват здравословните навици:


1) Разбира се, много полезно за нашето здраве и дълголетие е да се яде по-малко. Малките порции не натоварват нашето тяло. Обилното хранене за сметка на това претоварва органите -не само храносмилателния тракт и стомаха, асъщо така и сърцето, белия дроб и бъбреците.

Така че дневното меню с по-малко калории ни прави по-здрави и ни спестява пари!

2) Газираните напитки и сокове са по-скъпи от водата. Освен това, те са и по-вредни (ако изобщо може да се каже, че водата е вредна). Заместването на напитките, пълни със захар и консерванти с вода е полезен навик, който е здравословен и в същото време спестява пари.

3) Хапването на ниско калорични храни също е полезно за здравето и стройната фигура. Например, пилешкото и заешкото месо са по-евтини, отколкото свинското, а също така са и по-лесни за смилане и водят до натрупване на излишно тегло. Сладкото не е много полезно, и обикновено не е евтино. Така ограничаването на високо калорични ястия е здравословен навик, който ни спестява пари.

4) Разходките са приятни и релаксиращи. Това е добре за кръвообращението,  тонуса, отпускане на нервната система, като в същото време може да ви спести пари за транспорт или други платени удоволствия, които да го заместят. Още един добър навик, който не бива да се игнорира, и ни помага да поддържаме здравословно тегло.

5) Почистването с химикалиможе сериозно да навреди на здравето на по-чувствителните от нас и децата. Ако си създадете навик да замените тези вредни вещества с природни почистващи средства, ще спестите пари и ще бъдете по-здрави. В дома например, можете да използвате оцет за миене на прозорци и фуги в банята, някои петна изчезват ако ги намажете с паста за зъби.

6) Пригтвянето на храна вкъщи е полезен навик, който също ни спестява пари от ядене в ресторанти и заведения за бързо хранене. Готвенето също може да се превърне в любимо хоби,  с което да радваме близките си хора и да ни забавлява.

7) Добрият сън е ценен навик. Вярно е, че не винаги зависи от нас, но ние можем да направим много, за да подобрим качеството на нощния покой. Може би се чудите каква е връзката между съня и парите? Неоспорим факт е, че когато спим добре ние сме по-продуктивни. Най-важното нещо е, че така сме по-силни и по-здрави.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар