Съвети при тренировки за коремни мускули

Когато става въпрос за коремни мускули, Гунар Питърсън не се впечатлява от големите цифри. Тези, които правят маратонни серии от коремни преси и повдигане на краката може да изградят някаква издръжливост на мускулите, но опитът да се направят релефни плочки няма да бъде особено успешен. "Мисля, че най-големият недостатък на програмите за коремните мускули е големият брой коремни преси, които правят хората” - казва Питърсън, в чиято зала в Бевърли Хилс са обучавани елитни спортисти. „Аз съм привърженик на коремните преси, но коремните мускули трябва да бъдат тренирани в трите нива на движение, с различни тежести и повторения, които трябва да бъдат променяни."

Ако някой знае как да се съчетават нещата - това е Питърсън. Това се вижда от момента, в който стъпите в залата и видите десетки машини, които дори е странно, че съществуват. Всички тези изключителни уреди са особено полезни, когато тренирате коремните мускули.

"Мислете през цялото време докато тренирате за мускулите на коремната стена” - казва той. „Те са мускулите, които непрекъснато действат като стабилизатор за поддържане на тялото в изправено положение докато се движим. Както можете да си представите на какво натоварване са подложени през целия ден, това наистина е голям шок за тях. Не мисля, че да се направят 250, 500 или 1000 коремни преси не е достатъчно, когато разбереш колко сложни са тези движания."

Освен разнообразието, което намира широко приложение при Питърсън, той е уверен в способността за инстинктивни упражнения на коремните мускули. Той не обича да задава предварително броя на повторенията за дадена тренировка. Неговият най-общ принцип при тренировките на средната част на тялото включва обикновено 6-20 серии в зависимост от тежестта и 6-25 повторения.

"Опитвам се да ви дам приблизителен брой серии и повторения, но всеки човек се отличава със своята индивидуалност” - обяснява той. „Всичко зависи от това до къде сте стигнали с програмата. Зависи и от това дали е ден само за коремните мускули или ги тренирате за трети път тази седмица. В един ден имате слаби резултати, а в друг, това не е така, защото сте имали три почивни дни.  Когато казвам 6-20 серии и 6-25 повторения, не означава, че вие трябва да направите 20 серии по 25 повторения – добавя той. Но това не означава, 6 серии от по 6 повторения. Трябва да се научите да бъдете интуитивни. Общото правило при тренировките е да натоварите вашите коремни мускули във всички възможни ъгли с различни уреди”.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар