Най-честите причини за стреса

стрес
За да бъде даден отговор на този въпрос Associated Press и компанията Ipsos са организирали специално проучване. Били са събрани и анализирани данни от 10-те водещи страни в света. Във всяка от тях между 13 и 26-ти ноември 2006 са анкетирани 1000 възрастни респонденти.

Каква е причината за най-стреса в гражданите на най-динамично развиващите се страни?

1. Австралия. Повече от една трета от анкетираните (35%) смятат работата за основен източник на стрес. Следват финансовите проблеми (27%) и семейният живот (24%). 3/4 от населението на страната (77%) са в състояние на ежедневен стрес.

2. Великобритания. 51% от британците смятат, че са подложени на стрес. Финансите ги вълнуват в 32% от случаите, а работата - в 26%. Семейният живот им носи най-малко тревоги.

3. Канада. Често или понякога се чувстват като в задънена улица 76% от канадците. Основните причини според тях са работата или липсата на такава (32%) и паричните проблеми (28%).

4. Франция. Животът често или от време на време е извън контрол за 45% от французите. 30% от анкетираните поставят работата и финансовите несгоди на първото място сред причините.

5. Германия. Германците се оказват доста устойчиви на стреса - само 51% вярват, че изпадат в такова състояние. 28% чувстват, че животът постоянно излиза от контрол.

6 Италия. Една трета от италианците определят работата като основен дразнител в живота, а други 20% са поставили на първо място финансовите проблеми. 3/4 от населението (73%) признават, че често или понякога се озовават в стресови ситуации.

7 Мексико. Ежедневието не е  стресов фактор за повечето мексиканци - само 45% от тях вярват, че са понякога в това състояние. Това е най-ниската цифра за всички страни, в които е проведено изследването. 38% определят финансовите проблеми и 20% работата като източник на стреса.

8. Испания.  34% от тях вярват, че причината за стреса е работата или липсата на такава.

9 Южна Корея. Изглежда, че за повечето хора всеки ден е изпълнен със стрес - с това чувство живеят 81% от гражданите на страната. Основният източник на проблеми са на работа (33%) и финансите (28%).

10 САЩ.  3/4 от американците се сблъскват постоянно със стресови ситуации. Повечето - 34% посочват като основна причина финансови проблеми, а 26% - работата
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар