Магическите свойства на мангото

Мангото, известно като "ябълката на тропиците", е неочаквано полезен плод, който помага да бъдем по-здрави и да изглеждаме по-красиви и млади.

То има уникални свойства, които спират кървенето. Този плод е силно тонизиращ и действа като антидепресант. Може да се използва за направата на вкусни предястия, плодово желе или освежаващи коктейли.

Що се отнася до хранителните вещества в мангото, на първо място е глюкозата, която е източник на енергия и влияе благоприятно на нервната система. Достатъчно е да изпиете една чаша прясно изцеден сок от манго и ще презаредите мозъка си за целия ден.

Мангото съдържа много вода и минерали. Те се пречистват тялото и работата на бъбреците се нормализира. Консумирането на този екзотичен плод може да подобри обмяната на веществата.

Цитрусът е богат на антиоксиданти - за тези вещества все повече се говори и пише напоследък заради способността им да се противопоставят на вредното въздействие на свободните радикали.

И накрая, плодът е много полезен, тъй като съдържа много каротин, т.е. провитамин А, който влияе положително най-вече на външния ни вид. За по-добро използване на този микроелемент салатата от манго може да бъде подправена със заквасена сметана или кисело мляко. Интересен и малко известен факт е, че този плод съдържа повече каротин от морковите.

Мангото е съставна част на различни козметични продукти - кремове, маски, шампоани. Ако включите тези плодове в дневното си меню, ще може да предотвратите преждевременната поява на бръчки и да стимулирате възстановяването на клетките на кожата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар