Защо се записах на курсове по английски език чрез сугестопедия

Записах се на курсове по английски език чрез сугестопедия, тъй като съм притеснителен млад човек, а напрежението в класната стая и строгите преподаватели ми пречат да усвоя материала. За пръв път научих за метода сугестопедия на професор Георги Лозанов в интернет пространството, а буквално два дни по-късно започнах с обучението си.

Сугестопедагогиката е един чудесен начин да учите чужди езици без умора и нерви. За пръв път стъпих в сугестопедична школа Алегро Виваче миналата година и останах изключително доволен от топлото посрещане на ръководството и преподавателите. Обясниха ми как се работи със специалния учебник, запознаха ме с учебната програма и направиха бързо въведение в дебрите на сугестопедията.
В школата намерих куп нови приятели и завързах трайни контакти, което ме стимулира допълнително. Миролюбивата среда, в която попаднах ме накара да се мотивирам още повече, така че да завърша с успех курсовете по английски език.

Един месец по-късно аз вече говорех езика свободно и си служех с богат набор от думи. Разбира се, продължих напред, тъй като исках да изкарам всички нива на обучението. Спокойно мога да кажа, че уроците приличат на едно голямо забавление включващо: игри, танци, песни и разиграване на театрални сцени.

Сугестопедичните курсове по английски език са едно истинско приключение, в което трябва да се спуснете, за да разберете тръпката. При мен подейства успокояващо и аз преодолях притесненията от учители, съученици и стресиращите чинове в класното помещение. Тук искам да вметна, че за учене на английски чрез сугестопедия няма възраст и групите са смесени.

В моят клас учеха, както млади хора между 18 и 20 години, така и по-възрастни 40-45 годишни. Всички заедно играехме и се смеехме до сълзи, но между другото научавахме езика по-лесно и свободно, което е основната идея на заниманията. Горещо препоръчвам на всеки, който има нужда от уроци по английски, френски, немски, испански или италиански език.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар