Как започнах уроци по английски език чрез сугестопедия?

В началото гледах един репортаж по BTV за сугестопедията и нейния създател, покойният професор доктор Георги Лозанов специалист по психология и психиатрия. От излъченото разбрах, че сугестопедичните уроци по английски език не натоварват курсистите и всичко минава под мотото на приятелството, веселието и разбирателство. Именно последните фактори ме накараха да се запиша в школата на Алегро Виваче.

Преподавателите в сугестопедичният център ме грабнаха с отношението към мен, защото бях приет както подобава. Посетих един учебен час и видях как хора от различни възрасти играят сцени от театъра, смеят се, пеят и дори танцуват на определени песни. Всичко се случва на английски език и по този начин те научават материала по-бързо и лесно.

И докато конвенционалните езикови курсове уморяват учениците, то тези нямат такъв тежък заряд. Интересно е да спомена, че отсъства и добрата стара домашна работа, а всичко се учи на груповите сеанси, на които присъстват не повече от дванадесет души, мъже и жени.
Съществува и възможност за обучение по английски, френски, немски и италиански език за деца. Всичко се уточнява на място, а подробна информация относно цени и адреси можете да намерите на сайта www.suggestopediabg.com, където е публикувано всичко за метода и начините на преподаване.

С напредъка на времето сугестопедичните центрове стават все по-популярни и това се дължи на резултатите, които показват. Специалистите споделят, че със сугестопедия може да научите език три пъти по-бързо, отколкото при стандартния начин на учене. Пиша всичко тези неща, като се базирам на личния си опит, и на нищо друго.

Сугестопедагогиката няма нищо общо с хипнозата и насилственото внушение. Тя цели да изкара интелектуалния ви потенциал на преден план, така че да ви стимулира за облекченото приемане на учебния материал. Препоръчвам езиковите курсове на Алегро Виваче, защото  школата е една от най-старите в София и се ползва с добро име.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар